• BIST 100

    10854,24%-0,15
  • DOLAR

    41,98% 0,09
  • EURO

    48,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5360,08% 1,14
  • Ç. ALTIN

    8945,84% -0,01

ZEYNEBİYE CAMİİ HİZMETE AÇILDI

İSTANBUL’DA YAŞAYAN HİÇ KİMSE İBB TARAFINDAN AYRIMCILIĞA UĞRAMADI, UĞRAMAYACAK

POLİTİKA 26.10.2025 17:29:00 206 0
ZEYNEBİYE CAMİİ HİZMETE AÇILDI

Zeynebiye Camii, Kerbelâ kahramanı Hz. Zeyneb’in doğum günü olan 26 Ekim Pazar günü hizmete açıldı. Kaba inşaatı Zeynebiye Derneği tarafından tamamlanana caminin yapımı, Başkan Ekrem İmamoğlu liderliğinde 2023 yılında İBB tarafından üstlenildi. İnşaat, mekanik ve elektrik imalatlarını tamamladı ve eseri hizmete hazır hale getirildi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve Türkiye Caferileri Lideri  Selahattin Özgündüz  ile çok sayıda davetli katıldı. Törende CHP’nin ve 15,5 milyon vatandaşın cumhurbaşkanı adayı, seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolladığı mektup da okundu. Farklı kimlikleri, Türkiye’nin en büyük zenginliği olarak niteleyen İmamoğlu, “Biz bu şehirde herkes için, her yerde adaleti sağlayabilmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Geçtiğimiz 6 yılda, İstanbul’da yaşayan hiç kimse inancı, kültürü, yaşam tarzı ya da siyasi tercihi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrımcılığa uğramamıştır. Bundan sonra da uğramayacaktır” ifadelerini kullandı. “Silivri’deki 12 metrekarelik hücrem işte bunun için bana hiç dar gelmiyor” diyen İmamoğlu,  “Çünkü biliyorum ki hemşerilerim, kendilerine ve inançlarına gösterdiğim özenli saygıdan ve sunduğumuz hizmetlerden dolayı bana ve tüm arkadaşlarıma gönüllerinde çok özel bir yer açtılar. Silivri’deki 12 metrekarelik hücrem işte bunun için bana hiç dar gelmiyor. Biliyorum ki hemşerilerim milletin parasını millete verme, sosyal adaleti sağlama konusunda gösterdiğim çabadan dolayı bana ve tüm arkadaşlarıma yürekten bir sevgi besliyorlar” dedi. Daha nice yıllar hizmet edebilmeyi dilediğini belirten İmamoğlu, ”Yalnız kendim için değil, herkes için, her yerde adalet ve hürriyet talep ediyorum. Bunu gerçekleştirmek için var gücümle çalışmaya söz veriyorum. Aziz milletimin vicdanına güveniyorum. Sizleri çok seviyorum” diye konuştu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) desteğiyle yapım çalışmaları tamamlanan Zeynebiye Camii, Kerbelâ kahramanı Hz. Zeyneb’in doğum günü olan 26 Ekim Pazar günü düzenlenen törenle hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkan Vekili Nuri Aslan ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün katıldığı törende, Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Gündüz İsmailov ile çok sayıda yurt içi ve yurtdışından siyasi ve dini temsilciler açılışa tanıklık etti. Büyük Taklit Merci  Ayettulah Seyid Alevi Burucerdi’nin video ile tebrik mesajı gönderdiği tören, Dünya Kur'an Güzel Okuma Birincisi İranlı Hafız Ahmed Ebul Kasimi’nin okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı. Kuran tilavetinin ardından törende sırasıyla Özgündüz, Aslan, Gül, Özel ve Yılmaz konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı ile CHP’nin ve 15,5 milyon vatandaşın cumhurbaşkanı adayı, seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolladığı mektup okundu. CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: “EKREM BAŞKANIMIZ ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI” CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasında özetle şunları söyledi: “1978’de inşa edilen cami, 1999 depreminde maalesef hasar gördü ve yıkılmak zorunda kaldı. Hemen yanında prefabrik bir cami inşa edildi. Ehlibeyt dostları o günden bugüne camilerine kavuşmayı bekliyorlardı. Depremden 9 yıl sonra bugünkü Zeynebiye'nin temeli atıldı. O gün o temele katkı sağlayan herkese müteşekkiriz. Allah onlardan razı olsun. Ancak 2017’ye kadar ruhsat sorunları yüzünden hızlı ilerleme sağlanamadı. 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi geldiğinde acaba caminin akıbeti ne olacak diye soruldu. Ancak biraz önce de aktarıldığı gibi Ekrem Başkanımız çalışmaları hızlandırdı. Özellikle 2023 yılından sonra burayı sık sık ziyaret ederek, Selahattin Özgündüz hocamızın isteklerini dinleyerek ihtiyaçlara cevap verecek olan tüm faaliyetlerin yapılmasına ve eserin bugünkü duruma kavuşmasına katkı sağladı.” “İLK GÜNDEN BUGÜNE KADAR EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN” “İlk kazmanın vurulması hatta onun niyetine girildiği andan bugün en son en ince işçiliği yapıp da artık açılışı yapılabiliriz denene kadar kimin hangi yöneticinin katkısı varsa, hangi siyasinin katkısı varsa ki bu işler bir de alın teriyle olur; Allah hepsinden razı olsun… Ben bugün sabahleyin buraya gelip bu açılışı yapıp Eskişehir programıma devam edecektim. Ancak bugün İstanbul Belediye Başkanımız Çağlayan Adliyesi'nde eşiyle ve oğluyla bir görüşme talep ettim. On dakikalık küçük bir görüşme yaptık ve buraya gelmeden önce kendisini de gördüm. Bana kendisi dedi ki Tüm Caferi canlara benden çok selam. Bir de Küçükçekmece'de İFA Spor Kulübü var. Ekrem Başkan dedi ki; İFA Spor Kulübü’nün sahası vardı. O sahayı da biz yaptık. Ve o günden bugüne de İFA Spor’la aramız çok iyi. Ben de infaz sporluyum dedi.”

Erzurum İçin Emek Veren Bir Lider Karapınar

Kocaeli'nde çöken binadan 3 kardeşten biri sağ çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin kutlu yolculuğunun önünü kesebilecek hiçbir dahili, harici odak yoktur

SETLERİN RENGİ YEŞİLE DÖNECEK

CUMHURBAŞKANLIĞI 6. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI CUMHURİYET KUPASI ETABININ STARTI İSTANBUL’DAN VERİLDİ

CUMHURİYET’İN 102. YILINA ÖZEL KONSER: DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI GALATAPORT’TA SAHNE ALDI

ALTIN PORTAKAL GALALARINDA KIBRIS’TAN BİR MİSAFİR VARDI

İBB’DEN RANTA DEĞİL, EĞİTİME HİZMET

BTP'den Cumhuriyet Bayramı şöleni

Kemalist Aydınlanma Derneği’nden 29 Ekim mesajı

CUMHURİYET BAYRAMI HAFTASINA ÖZEL! “Yanık Ömer” Cumhuriyet Bayramı’na Özel, Kısa Film Tadında Yeniden Hayat Buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgesinde lider; dünyada muteber Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz

Canan Ucar'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhuriyet 102 yaşında: Atatürk'ün Cumhuriyet planı adım adım gerçekleşti

Rektör Hacı müftüoğlun'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Soykırımcı İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 91’e yükseldi

Gmail kullanıcılarına acil uyarı: 183 milyon şifre sızdırıldı

SİBEL ALAŞ: “ADAM ŞARKISINI OKULDA POPÜLER OLMAK İÇİN YAZDIM”

HAKAN ALİ TOKER’İN ZAGREB’TE CUMHURİYET BAYRAMI KONSERİ GERÇEKLEŞTİ

Erzurum'da hizmet veren Emlakçılar'da aday çıkardı.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NDAN 29 EKİM MESAJI

Başkan Türkeş'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Elmalı: “Bugün de Aynı Noktadayım, Dün Olduğum Gibi Cumhuriyetçiyim”

Başkan Altın'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Seferihisar Orhanlı Köyü’nde Zeytin Hasadı Festivaline davetlisiniz.

TAKSİM’DE CUMHURİYET’İN 102. YIL KUTLAMASI

CUMHURİYET KADINLARI: BİLİMDEN SANATA, GELECEĞE İLHAM VERENLER

2025 NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI

Başkan Kılıç: "Cumhuriyet, Milletimizin Onuru ve Bağımsızlık Simgesidir"

Başkan Hakan Oral, “Şehrin Ekonomisi Erzurum” Panelinde Şehrin Sorunlarını ve Çözüm Önerilerini Gündeme Taşıdı

Yükleniyor

Erzurum İçin Emek Veren Bir Lider Karapınar

Kocaeli'nde çöken binadan 3 kardeşten biri sağ çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin kutlu yolculuğunun önünü kesebilecek hiçbir dahili, harici odak yoktur

CUMHURİYET’İN 102. YILINA ÖZEL KONSER: DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI GALATAPORT’TA SAHNE ALDI

İBB’DEN RANTA DEĞİL, EĞİTİME HİZMET

Kemalist Aydınlanma Derneği’nden 29 Ekim mesajı

Cumhuriyet 102 yaşında: Atatürk'ün Cumhuriyet planı adım adım gerçekleşti

Rektör Hacı müftüoğlun'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Soykırımcı İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 91’e yükseldi

Gmail kullanıcılarına acil uyarı: 183 milyon şifre sızdırıldı

BTP'den Cumhuriyet Bayramı şöleni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgesinde lider; dünyada muteber Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz

Canan Ucar'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NDAN 29 EKİM MESAJI

BTP’den Denizli’de Geleceği Savunmak programı

BBP İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Demir Cumhuriyet bayramınız kutlu ve şanlı olsun.

Köker "Türk milletine büyük operasyon"

ZEYNEBİYE CAMİİ HİZMETE AÇILDI

BTP lideri Baş TELE 1’e kayyum atanmasıyla ilgili çarpıcı değerlendirme; “Bir gecede casus oldular” -Bütün toplum olarak sandık geldiğinde kim kimin umurunda göstermemiz lazım

SETLERİN RENGİ YEŞİLE DÖNECEK

ALTIN PORTAKAL GALALARINDA KIBRIS’TAN BİR MİSAFİR VARDI

CUMHURİYET BAYRAMI HAFTASINA ÖZEL! “Yanık Ömer” Cumhuriyet Bayramı’na Özel, Kısa Film Tadında Yeniden Hayat Buldu

HAKAN ALİ TOKER’İN ZAGREB’TE CUMHURİYET BAYRAMI KONSERİ GERÇEKLEŞTİ

BELGESELDEN DİJİTALE, FİNANSMANDAN SUNUMA; SİNEMAYA DAİR HER ŞEY ALTIN PORTAKAL’DA

Nejat İşler’den yeni roman: Bir yolculuk hikâyesi Miras raflarda!

İclal Aydın “Ama Değil, Rağmen” ile Türkiye’yi dolaşacak -

BEYOĞLU’NUN RUHUYLA ŞEKİLLENEN 13. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ AFİŞİ BELLİ OLDU

SİNEMAMIZIN 20 YENİ PROJESİ FİLM FORUM’DA

ANADOLU KISALARI FORUM’DA ULUSAL KONUKLAR: SEKTÖR PROFESYONELLERİ GENÇ SİNEMACILARLA BULUŞACAK

TAKSİM’DE YAŞANAN KORKU EVİ DEHŞETİ SONRASI UZMANLARDAN UYARI: “ADRENALİN ARARKEN TRAVMA YAŞANABİLİR!”

Bakanlık listeyi bir kez daha güncelledi: Peynir ve yoğurttaki hile

Mevsim Geçişlerinde Bağışıklığı Güçlendiren Beslenme Önerileri

Kalp hastaları her sonbahar grip aşısı olmalı

Yüz felci hafife alınmamalı!

DİZLERİMİZİ YIPRATAN 7 ÖNEMLİ NEDEN!

Meme Kanseri Farkındalığına Sarılarak Saralım Kampanyası

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “İstanbul'da kanalizasyonlarda antidepresan ölçülebilir hale geldi.”

Provokasyonla obsesyon ve bağımlılık kontrol altına alınabiliyor!

DR. SEDA BAL’DAN KÖK HÜCRE UYARISI!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4