• BIST 100

    11000,30%6,06
  • DOLAR

    41,30% 0,01
  • EURO

    48,76% 0,32
  • GRAM ALTIN

    4904,73% 0,42
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

Protokol tribününe elektronik bilet ve Taraftar Kart zorunluluğu geliyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, protokol tribünlerine girişlerde taraftar kart ve elektronik biletlerin zorunlu olacağını söyledi. Yerlikaya, "Protokol tribünlerine de kim giriyor, kim çıkıyor, bileceğiz." dedi.

Spor 22.07.2025 13:37:00 204 0
Protokol tribününe elektronik bilet ve Taraftar Kart zorunluluğu geliyor

İçişleri Bakanlığının öncülüğünde, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki düzenlenen Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Yerlikaya, temel amaçlarının spor faaliyetlerinde huzuru ve güvenliği sağlamak, şiddet ve düzensizliği önlemek için kararlı adımlar atmak, işbirliğini güçlendirerek etkili spor güvenliği stratejileri geliştirmek olduğunu söyledi. Gençlere sadece sporun kurallarını değil, sporun ruhunu da öğretmek zorunda olduklarını belirten Yerlikaya, "Bizim medeniyetimizde yiğitlik yalnızca rakibini yenmekle ölçülmez. Medeniyetimizden aldığımız miras, savaş meydanlarında dahi düşmanına saygıyı elden bırakmamıştır. Biz sadece fiziki güvenliği değil, ahlaki güvenliği de korumak zorundayız. Bu sebeple spor güvenliği, bizim için sadece bir güvenlik başlığı değil, aynı zamanda gençlerimize ve halkımızın tüm kesimlerine karşı ortak sorumluluğumuzdur. Buradan bütün genç kardeşlerimize sesleniyorum: Asıl şampiyonluk, kupayı kaldırmakta değil, rakibine saygı gösterdiğin o anda gizlidir." diye konuştu. İçişleri Bakanlığı olarak en temel görevlerinin, ülkemizin huzur ve güvenini sağlamak olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, müsabakalarda, sporun ruhuna yakışır rekabet ortamını tesisi amacıyla tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde hareket ettiklerini vurguladı.

"325 bin 711 özel güvenlik görevlimiz çalıştı" Bakan Yerlikaya, Türkiye'de, 2024-2025 sezonu boyunca 98 bin 118 spor müsabakası gerçekleştiğinin altını çizerek, "Bu müsabakalara, 19 milyon 88 bin vatandaşımız katılım sağladı. 1 milyon 88 bin 546 polisimizin görevlendirme işlemi gerçekleşti. Buna ek olarak, 325 bin 711 özel güvenlik görevlimiz de polislerimizle birlikte omuz omuza çalıştılar. Geçen yıl 510 müsabakada işlem tesis edildi. Olaylara karışan 6 bin 818 şahıs hakkında, 6222 sayılı 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' kapsamında yasal işlem yapıldı." bilgisini verdi. Dünya genelinde de spor alanlarında yaşanan şiddet olaylarının hem spor ekonomisine hem de toplumsal barışa ciddi etkileri bulunduğuna işaret eden Yerlikaya, UNESCO verilerine göre, spor müsabakalarında yaşanan şiddet olaylarının gençlerin spora olan ilgisini ortalama yüzde 27 oranında azalttığını, Avrupa Konseyi Spor Bölümüne göre de kulüplerin yılda yüzde 18'lik toplam gelir kaybına yol açtığını ifade etti. Geçen yılki toplantıyla spor güvenliği konusunda önemli yapısal değişiklikler gerçekleştirdiklerini dile getiren Yerlikaya, müsabaka öncesi, sırası ve sonrasında güvenliği tüm boyutlarıyla ele aldıklarını söyledi.

"Protokol tribünlerine de kim giriyor, kim çıkıyor, bileceğiz." Taraftarların maçları "Taraftar Kart" ve elektronik bilet uygulaması sayesinde izlediğini, bu iki sistem sayesinde "Maçı kim, nereden izliyor?" bildiklerini belirten Yerlikaya, "Ancak protokol girişlerinde görevlilerin elinde isim listeleri oluyor. Bu kişiler Taraftar Kart’larını göstermeden, elektronik bilet işletmeden de protokolde maç izleyebiliyorlar. Tüm valilerime de talimat verdim. Hepsi protokol tribününe girmeden önce ya Taraftar Kart’larını sisteme işletmiş olacak ya da elektronik bilet uygulamasıyla maçı izleyecekler. Protokol tribünlerine de kim giriyor, kim çıkıyor, bileceğiz." dedi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, ortak amaçlarının huzurlu bir ortamda spor faaliyetlerini sürdürerek, vatandaşlara bunu daha çok sevdirmek ve Türkiye’nin spor alanındaki marka değerini daha da yukarıya taşımak olduğunu anlattı. Farklı takımlara ve renklere gönül verseler de herkesin önceliğinin görevini layıkıyla yerine getirip, sporda huzuru sağlamak olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, şöyle devam etti: "Çünkü güvenlik sadece bir polisiye meselesi değildir. Ortak bir kültür inşasıdır. Takımlarımıza, taraftarlarımıza, yöneticilerimize, basına ve her paydaşa düşen ortak bir sorumluluktur. Bu sezonu hep birlikte omuz omuza vererek, Türk sporunu şiddetten, kargaşadan ve kutuplaşmadan uzak tutmalıyız. Bir kez daha ifade ediyorum: Sporun kardeşlik ve barış ortamına zarar getiren, olumsuz davranışlar içerisinde bulunan şahıslara karşı başta 6222 sayılı kanunun adli ve idari hükümleri olmak üzere tüm yasaları titizlikle uygulayacağız. Başta futbol olmak üzere, tüm spor dallarının insanları birbirinden koparan, ayrıştıran, bir unsura dönüşmesini asla ama asla istemiyoruz." TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, açılış programının ardından Bakan Yerlikaya'ya üzerinde isminin yazılı olduğu 42 numaralı ay yıldızlı formayı hediye etti. Programa katılan kulüp yöneticileri ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi. Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam'ın yanı sıra spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, emniyet ve jandarma yöneticileri katıldı.

Her 3 çocuktan 1’i akran zorbalığına uğruyor

Google arama trendlerine göre “ders çalışmak için yapay zeka” aramaları yüzde 180 arttı

HUMAN FOCUS AWARD İSTON’A: MUTLU EKİP, SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI

Erzurumlu Öğretmenler Yeni Döneme 11. ÖRAV Eğitim Şenliği ile Güçlü Bir Başlangıç Yapıyor

KSV Üstün Başarı Bursu başvuruları başladı

SunExpress ile İzmir’den Porto’ya direkt uçuşlar başlıyor

Eylülde tatile çıkmak için 6 neden Tatil fırsatları eylül ayında da devam ediyor

Tiryaki, IFC iş birliğiyle Irak'ta Gıda ve Yem Güvenliği Tesisi kuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında

YÖNETMEN “ŞEYHMUS ALTUN” TORONTO ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ ENDÜSTRİ KONFERANSI’NDA

Alzheimer Hakkında Çarpıcı Uyarılar: Türkiye'de 2050’de Alzheimer Hasta Sayısı 2 Katından Fazla Artacak

TEKNOFEST İstanbul Başlıyor!

Nobel İlaç’ın Yeni Genel Müdürü Dr. Oğuz Mülazımoğlu Oldu

BİLKENT CENTER, ŞEHRE ENERJİ GETİRDİ

K-Content Expo İstanbul’da: Kültür ve ekonomi köprüsü

Okullar açıldı, virüs alarmı çaldı!

İstanbul Rumeli Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Medya Sektörüne Hazırlıyor

BREST-OD-300 REAKTÖRÜNÜN ANA GÖVDE PARÇALARI TESLİM EDİLDİ

Dadaş'ın Vazgeçilmez Mekanı Tavşanlı !

CHP'nin 'şaibeli kurultay' davası 24 Ekim'e ertelendi

Togg’un ikinci modeli T10F satışa sunuldu

1. ULUSLARARASI GAYRİMENKUL KONGRESİ İstanbul’da Gerçekleşti

Çoruh EDAŞ Filosunu 184 Araçla Yeniledi

"Türkiye’de Mimarlık, Zarafet ve Bağlama Duyarlılıkla Geleceğe Yön Verebilir"

KAHVALTIDA BAL TÜKETEN ÇOCUKLAR DERSTE DAHA BAŞARILI

GAYE GÜRSEL “ÖZGÜR OZAN VE NAZLI TOSUNOĞLU GİBİ ÇOK İYİ VE TECRÜBELİ OYUNCULAR İLE KARŞILIKLI OYNAMAK ÇOK ÖĞRETİCİ”

GAİN’den yeni yarışma: Final Gate 2 milyon TL ödüllü yarışma için başvurular başladı!

IC Enterra, YEKA Erzin-2 Güneş Enerjisi Projesi için 65 Milyon Dolarlık Uluslararası Finansman Sözleşmelerinin İmzasını Tamamladı

Liberty 5: Gürültüyü Bırak, Müziğe Odaklan

Beyin, umudunu kaybetmeyene yardım ediyor!

Yükleniyor

Her 3 çocuktan 1’i akran zorbalığına uğruyor

Google arama trendlerine göre “ders çalışmak için yapay zeka” aramaları yüzde 180 arttı

HUMAN FOCUS AWARD İSTON’A: MUTLU EKİP, SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI

Erzurumlu Öğretmenler Yeni Döneme 11. ÖRAV Eğitim Şenliği ile Güçlü Bir Başlangıç Yapıyor

KSV Üstün Başarı Bursu başvuruları başladı

SunExpress ile İzmir’den Porto’ya direkt uçuşlar başlıyor

Eylülde tatile çıkmak için 6 neden Tatil fırsatları eylül ayında da devam ediyor

Tiryaki, IFC iş birliğiyle Irak'ta Gıda ve Yem Güvenliği Tesisi kuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında

TEKNOFEST İstanbul Başlıyor!

Sadık Çat Erzurum’un Hak Ettiği Hizmet Nerede?

Dursunoğlu: “Erzurum’dan Göçü Değil, Dönüşü Konuşacağız”

MHP'de 2 isim ihraç talebiyle disipline sevk edildi

Gazze kan ağlarken, ticaret utançtır — Sadık Çat: “Katil İsrail ile ticareti kesin, üsleri kapatın”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, Niğde'de konuştu

YAVUZ AĞIRALİOĞLU BİTLİS’TEN SESLENDİ: İTİRAZIMIZ VAR!..

KONTROL EDİLEMEYEN GÜÇ: GENÇLİK, SUÇ VE TERÖR EYLEMLERİ

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu Bitlis’te Esnafla Buluştu

Genç Parti lideri Burçin Şahindur'dan 'özelleştirme' tepkisi! Rakamlarla konuştu: ‘Vatandaşın malını peşkeş çekiyorlar’

Türkiye siyasi tıkanıklık içinde

YÖNETMEN “ŞEYHMUS ALTUN” TORONTO ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ ENDÜSTRİ KONFERANSI’NDA

GAİN’den yeni yarışma: Final Gate 2 milyon TL ödüllü yarışma için başvurular başladı!

‘VAR BUNLAR’ Dizisinin 3. Sezon Lansmanı Gerçekleşti!

‘Var Bunlar’ Yeni Bölümleriyle TOD’da Yayında!

BAŞKENT’E ENERJİ KATACAK FESTİVAL BAŞLIYOR

“Bİ UMUT” filminden YENİ FRAGMAN yayınlandı

Var Bunlar Yeni Bölümleriyle TOD’da Yayında!

ALTIN PORTAKAL’DA ONUR ÖDÜLLERİ’NİN SAHİPLERİ BELLİ OLDU

ART ON THE BOAT 6 EYLÜL’DE AYVALIK’TA-SANAT VE DENİZİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASINA HAZIR MISINIZ?

Bu Yaz Sinemada Buluşuyoruz!

Alzheimer Hakkında Çarpıcı Uyarılar: Türkiye'de 2050’de Alzheimer Hasta Sayısı 2 Katından Fazla Artacak

Okullar açıldı, virüs alarmı çaldı!

KAHVALTIDA BAL TÜKETEN ÇOCUKLAR DERSTE DAHA BAŞARILI

Beyin, umudunu kaybetmeyene yardım ediyor!

Aşırı ödev ve yüksek beklentiler çocukta kaygı yaratabilir!

Batıl inançların aşırılığı ruh sağlığını olumsuz etkiliyor!

KALP ÇARPINTISININ ALTINDA YATAN 10 ÖNEMLİ NEDEN!

OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARDA ÇÜRÜK RİSKİNE DİKKAT!

Sinir Sıkışması Göz Ardı Edilmemeli

SONBAHAR HAMİLELERİNE ÖZEL 10 ETKİLİ ÖNERİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0