• BIST 100

    9998,20%-1,08
  • DOLAR

    40,02% 0,13
  • EURO

    46,89% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4234,97% -1,25
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,06

Özel'den Erdoğan'a tepki: Senin icazetinle partinin başında kalacağıma Silivri’de imamoğlu ile yatarım

Yeni dalga operasyonun ardından CHP Genel Merkezi'nde MYK'yı toplayan CHP lideri Özgür Özel açıklama yaptı. Seçmene seslenen Özel, "2 Kasım’da yüreği yeteni sandığa bekliyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da tepki gösteren Özel,

POLİTİKA 5.07.2025 18:04:00 347 0
Özel

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin bugün gözaltına alınmasının ardından CHP MYK, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında toplandı.

Özel, CHP MYK'sının ardından yaptığı açıklamada, soruşturmanın dayanağı olan ifadeleri veren Aziz İhsan Aktaş'ın, aldığı ihale karşılığında AKP'li Isparta Belediye Başkanı'na makam arabası hediye ettiğini belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan, aynı adam bu arabayı senin belediye başkanına almış. Şu kadar namus, şu kadar şeref, şu kadar ahlâk varsa cevap ver... Bununla, bugün gözaltına alınan arkadaşların arasında dağlar kadar fark var. Burada kanıt belli, ispat belli, itiraf belli. Biz, ispatlanamayan bir Peugeot Partner'dan, elimizin değmediği seçim arabasından, 32 yaşında gencecik belediye başkanı içeride yatıyor; senin bu belediye başkanı AK Parti'nin 'ak'ı plakasıyla geziyor ya. Bu mu sizin 'ak'ınız, bu mu eşitlik?" ifadesini kullandı.

Yaklaşık 4,5 saat süren toplantı sonrası açıklama yapan Özgür Özel, şunları söyledi: "İktidarın koltuğa tutunma ve seçime kadar dönemi bir şekilde geçirme, en nihayetinde de milletten korkan, sandıktan kaçan bir iktidarın baskı rejimine çevirmeye çalıştığı bir ülkedeyiz. Maalesef. Ve bugün, sabahleyin erken saatlerde artık duyanlara yok artık dedirtecek haberlerle uyandık. Bu iktidarın içindeki bir avuç insan, yanına 3 hakim, 3 savcı, 3 de gizli tanık alarak 19 Mart'ta bu millete savaş açmıştı. Bu savaş ilanı sadece bize değil, demokratik siyasete açılmıştır. Zaten siyasi yelpazede Cumhur ittifakının dışında kalan tüm partilerin, en sağdan en sola kadar partilerin ortaya koydukları dayanışma ve ortaklaştıkları tespitler de bu yöndeydi. Artık bu ülkeyi milletin rızasıyla yönetmek istemedikleri çok açık. Sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar ve bunun provolarını yapıyorlar. Sandığın olmadığı otoriter bir yönetimi millete dayatıyorlar.

108 günüd rmeydanlarda direniyoruz. Hiçbir delil olmadan 108 gündür İBB Başkanımızı, Cumhurbaşkanı adayımızı, İstanbul ve Adana'daki belediye başkanlarımızı, çok sayıda meclis üyemizi ve bürokratlarımızı hapiste tutuyorlar. ozgur-ozel-2.jpg 108 günde 150 milyar dolar harcadılar, yani 6 trilyon liraya mal oldu bu yaptıkları. 108 günde millet daha da fakirleşti, ülkemizin itibarı daha da zedelendi, iç barışımız, birlik ve beraberliğimiz git gide zayıfladı ve geriledi. Bu toprakların barış umuduna da birlikte yaşama umuduna da müreffeh bir Türkiye umuduna da AB'ye tam olma umuduna da kökten zarar veren, bu ülkeyi içe kapatan, bu ülkeyi içeride de basıyla yönetilen bir ülke durumuna getirmeye çalışanlarla birlikteyiz, onlarla yüz yüzeyiz. İçeride tuttukları arkadaşlarımız hakkında en ufak bir somut delil ortaya koyamadılar. Manavgat Belediyesi'ne yönelik operasyonla ilgili tavrımızı gördünüz. Arkadaşlarımız Manavgat'a giderek kamu makamlarıyla, idari makamlarla, siyasi makamlarla, yargı makamlarıyla ve partimizle gerekli görüşmeleri yapıyorlar. Verecekleri rapora göre; CHP, icap eden en hassas tutumu takınacak. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Ancak, ağaç isimleri verdikleri gizli tanıklarla, çoluğuyla çocuğuyla tehdit edip gözyaşları içinde imzalatılan iftiranamelerle birlikte yol alamadıklarını herkes biliyor. Tam bu atmosferde, bu sabah yine bir karanlığa, bir şafak operasyonuyla uyandık. Tepeden tırnağa suça bulaşmış bir suç örgütü lideri; bildiklerini değil, bildiklerine benzetiklerini ya da bildiklerinin bir kısmını bir partiye ifade ederek, dünyaya mal olmuş ve yaptıkları görevlerle ülkelerinde takdir toplamış ve bütün dünyada da takdir edilen, ödüller alan belediye başkanlarımıza saldırmaktan çekinmediler. Abdurrahman Tutdere, bütün dünyanın deprem sırasında bir toplum önderi olarak tanıdığı ve devamında da bizim tarafımızdan değil, ağıt yakan Kürdüyle, Türküyle, AK Partilisiyle, CHP'lisiyle adaylaştırılan, yanımıza her geldiğinde Adıyaman için bir şeyler isteyen, Adıyaman'la yatan Adıyaman'la kalkan bir arkadaşımızı gözaltına aldılar. İddiaları tamamen safsata, tamamen duyum, tamamen iftira.

Adana'da Zeydan Karalar, 2024'te Seyhan Belediye Başkanı, 2029-2024 arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı. CHP'nin oy potansiyelinin çok üzerinde bir destekle, bütün Adanalıların desteğiyle seçilen ve bu sabah Adana'da kapısına dayanılmış olan bir başkan. Kapıyı emekli öğretmen eşi açıyor, durumu görünce 'Zeydan Karalar nerede, gözaltına almaya geldik' diyorlar. 'O Gebze'ye gitti' diyor eşi, Gebze'deki açık adresini söylüyor ve bu kez Gebze'ye ekipler gidip Zeydan Karalar'ı gözaltına alıyorlar. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, yörüklerin gururu, 26 yıldır aralıksız belediye başkanlığı yapıyor. Tarihte Antalya Belediyesi'ni iki kez üst üste, herhangi bir partiden kazanan ilk başkan. Peki, bu üç belediye başkanını ve Ekrem Başkan'ı ve İstanbul'daki belediye başkanlarını bir araya getiren şey ne olabilir? Nasıl olabilir? Bir suç örgütü lideri var. Adı, Aziz İhsan Aktaş. Bunu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Beşiktaş Belediyesi operasyonundan sonra servis ettikleri üzere, Aziz İhsan Aktaş diye biri var ve bir suç örgütü kurmuş. Belediyelere rüşvet dağıttığı iddia ediliyor. Ve bu kişinin yaptığı bütün işlerde şaibe var diye düşünülüyor, hangi belediyeye iş yaptıysa, şu ana kadar adını geçirdiği hangi belediye varsa oraya operasyon düzenleniyor. Hangi belediyeler derseniz? İstanbul'daki belediyeler; ilk Beşiktaş, Avcılar, Seyhan, Ceyhan... Şimdi de Adıyaman ve Adana belediyeleri. Adıyaman Belediyesi ile sözleşme bitmiş, yeniden yapılmamış. Adana Büyükşehir Belediyesi ile bu dönem yok, geçen dönem yok. Zeydan Başkan, bundan 8 yıl önce Seyhan'ı yönetirken, önceden yapılan sözleşme devam etmiş, o zaman ödeme yapmış. Adı geçiyor ya, alın size Zeydan Karalar. Aziz İhsan Aktaş, hangi belediyeden ödeme alıp fatura kesmişse gözaltına alıyorlar ve tutukluyorlar. Peki, bu Aziz İhsan Aktaş, CHP'den başka bir belediye ile ya da kamu kurumuyla çalışmamış mı? Biz istisnayız, kaide AK Parti ile çalışmak. Yargıtay, TBMM, Deniz meydanları, elektrik şirketleri, Türk Hava Yolları, Pamukkale ve Uludağ Üniversitesi rektörlükleri, 20 ilin kamu hastaneleri, AK Partili Trabzon Büyükşehir, Kocaeli Büyükşehir, Kahramanmaraş Büyükşehir, Ordu Büyükşehir, yine AK Partili Bahçelievler, Fatih, Zeytinburnu, Eyyubiye, Karaköprü, Antakya, Adapazarı belediyelerinden yıllardır, önceki yıllarda ise Balıkesir Büyükşehir, Şanlıurfa Büyükşehir, AK Parti'deyken Afyonkarahisar.

Bu Aziz İhsan Aktaş, bir itirafçı değil, bir iftiracıdır. CHP'li belediyelerde söylediği rüşveti verdiğine dair bir kanıt var mı? Para verdik diyorlar; o paranın konulduğu bir yer var mı? Bir kör kuruş bulundu mu? Yerde, gökte, yaylada, tarlada, kuyuda kasa arıyorlar. İki kasa buldular; birinden belediye mührü çıktı, birinden 48 tek beylik tabanca kurşunu. Utanmaz arlanmaz TRT, o görüntüler yerine stok görüntülerden dolar çıkardı kasadan. Kişilerin namusuna haysiyetine dil uzatma, el uzatma olmaz.

Bunu Isparta'da bilmeyen de yok, inkâr eden de yok. AK Partili Isparta Belediye Başkanı'na Audi A8 Long araç, plakası Isparta AK (AK Parti'nin 'ak'ı ya da Aziz İhsan Aktaş'ın 'ak'ı) 111... Bu arabayı Aziz İhsan Aktaş, ihale alma karşılığı belediye başkanına vermiş. Bunu kendisi de söylüyor. Hatta söylediğinde Akın Gürlek, 'Geç onu, biliniyor' diyor. Kendisi de inkâr etmiyor, Isparta Belediye Başkanı da inkâr etmiyor, Isparta Belediye Meclisi de adı gibi biliyor. Bu araba verilmiş, Isparta Belediye Başkanı AK Partili olduğu için dışarıda. Örneğin, Avcılar Belediye Başkanı'nın seçimi sırasında, kendisine de değil, kampanya sırasında şehirde kiralık araç gezdirmiş, Aziz İhsan Aktaş diyormuş ki; 'Avcılar'da o aracı ben gezdirdim'. Belediye Başkanı'nın ne kendisi, ne yakını, kimsenin ilgisi yok. Bizim belediye başkanı içeride. Adam, 'verdim, aldım' dediği A8 Long ile fink atıyor Isparta'da, tık yok. Buradan Recep Tayyip Erdoğan'a soruyorum... Şu kadar şerefin, namusun, ahlâkın varsa cevap ver. Bir daha soruyorum: Recep Tayyip Erdoğan, aynı adam bu arabayı senin belediye başkanına almış. Şu kadar namus, şu kadar şeref, şu kadar ahlâk varsa cevap ver... Bununla, bugün gözaltına alınan arkadaşların arasında dağlar kadar fark var. Burada kanıt belli, ispat belli, itiraf belli. Biz, ispatlanamayan bir Peugeot Partner'dan, elimizin değmediği seçim arabasından, 32 yaşında gencecik belediye başkanı içeride yatıyor; senin bu belediye başkanı AK Parti'nin 'ak'ı plakasıyla geziyor ya. Bu mu sizin 'ak'ınız, bu mu eşitlik? Bu belediye başkanına bu arabayı Ispartalı Belediye Meclis üyelerinin, 'E ne var, ihaleyi aldı. Paramızla alacağımıza bedava makam arabası aldık' diyorlar."

MİLLET ELİYLE SANDIĞI GETİRİR" Kimseyi darbeyle tehdit etmiyoruz ama birisi seçimi milletin elinden almaya kalkarsa bu millet kendi elleriyle sandığı getirir. 2 Kasım'da Kasımpaşa delikanlısıysan seçime bekliyorum. Bizim yiğidimiz aslanımız Silivri'de yatıyor. Devletin ordusuna, savcısına, MİT'ine güvenip kumpasla başta kalamazsın. Ben halkı demokrasi eylemlerine davet ediyorum. Sokağa milleti davet etmeyi ben bilirim, o zaman ne yapacağını da sen kendin düşün. Bugün dünden daha kararlıyız, yarın da bugünden daha kararlı olacağız. Bir kelime eksik konuşursak bir santim eğilirsek namerdiz. Bir kere seçmedikleri için milletin seçme hakkını elinden alıyorsunuz. Seni yüzde 29 ile orada oturtmayacağız. Birileri sana gaz veriyor; senden büyük millet var. Millet ne derse o olur."

 

 

Rest by  Dedeman Elbistan Resmi Törenle Kapılarını Açtı!

SORMAM LAZIM'IN BU HAFTAKİ KONUĞU GÖKBERK DEMİRCİ OLDU!

Küresel gıda paradoksu: 2 milyar kişi gıdaya erişemiyor, 2 milyar obeziteyle yaşıyor

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU, BASINLA BULUŞTU: “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ÜRETEN VE PAYLAŞAN BİR ÜNİVERSİTE”

Yavuz Ağıralioğlu şehit Ahmet Gültekin’in cenaze namazına katıldı.

Evlerdeki sessiz tehlike: Sabitlenmeyen eşyalar

TİP Hatay örgü dayanışma yemeği düzenledi

HALK OYUNLARI DERNEĞİ YÜREĞİMİZE SU SERPTİ

İş Adamı Şadi Çıran Onlarca Kişiye Ekmek kapısı Açtı !

Özgür Özel, Turhan Çömez ve Turan Taşkın Özer'e ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de

AK Parti'nin 32. İstişare Kampı 11 Temmuz'da başlayacak

Kuru meyve sektöründe 12 ihracat şampiyonunun 11’i Egeli

TEGV’de yaz etkinlikleri devam ediyor

SUYA BALIKLAMA ATLARKEN 2 KERE DÜŞÜNÜN!

GİZEM KERİMOĞLU: “SADELİK VE HUZURLA DOLU BİR TATİL, BANA EN İYİ GELEN ŞEY”

Güzel sanatlar mezunları sanat yolunda buluştu

YKS öncesi bekleme değil hazırlanma zamanı!

Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor

Her 8 Kadından Biri Meme Kanseri Riski Taşıyor!

ÇEKMEKÖY–SANCAKTEPE–SULTANBEYLİ METRO HATTI’NIN %90’I TAMAMLANDI

YKS Bitti, Gelecek Şimdi Başlıyor: Arı Bilgi, Dijital Meslekler İçin Yeni Bir Yol Açıyor

Elektrikli Araç Şarjında Doğru Tercih, ‘Maksimum Tasarruf’

Yumurtalık Rezervinde Azalma Genç Kadınlarda da Artıyor!

TIME DERGİSİ, BEKO’YU DÜNYANIN EN SÜRDÜRÜLEBİLİR 20 ŞİRKETİNDEN BİRİ SEÇTİ

İBB’NİN 32’NCİ İSTİHDAM OFİSİ BAKIRKÖY’DE AÇILDI

DEVA Partili Ekmen: Mecliste kurulacak komisyon, Türkiye'nin normalleşmesi için tarihi bir fırsata dönebilir

TatilBudur’dan Her Yaşa ve Zevke Uygun Yaz Rotaları

MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi Ziyaret Etti

CHP'li 81 il başkanından iktidara tepki: Seçimde yenemediniz, yargı sopasıyla ezmeye çalışıyorsunuz

Kartalkaya faciasında 32 sanık hakim karşısında

Yükleniyor

Rest by  Dedeman Elbistan Resmi Törenle Kapılarını Açtı!

SORMAM LAZIM'IN BU HAFTAKİ KONUĞU GÖKBERK DEMİRCİ OLDU!

Küresel gıda paradoksu: 2 milyar kişi gıdaya erişemiyor, 2 milyar obeziteyle yaşıyor

Evlerdeki sessiz tehlike: Sabitlenmeyen eşyalar

HALK OYUNLARI DERNEĞİ YÜREĞİMİZE SU SERPTİ

İş Adamı Şadi Çıran Onlarca Kişiye Ekmek kapısı Açtı !

TEGV’de yaz etkinlikleri devam ediyor

Güzel sanatlar mezunları sanat yolunda buluştu

YKS öncesi bekleme değil hazırlanma zamanı!

ÇEKMEKÖY–SANCAKTEPE–SULTANBEYLİ METRO HATTI’NIN %90’I TAMAMLANDI

Yavuz Ağıralioğlu şehit Ahmet Gültekin’in cenaze namazına katıldı.

TİP Hatay örgü dayanışma yemeği düzenledi

Özgür Özel, Turhan Çömez ve Turan Taşkın Özer'e ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de

AK Parti'nin 32. İstişare Kampı 11 Temmuz'da başlayacak

DEVA Partili Ekmen: Mecliste kurulacak komisyon, Türkiye'nin normalleşmesi için tarihi bir fırsata dönebilir

CHP'li 81 il başkanından iktidara tepki: Seçimde yenemediniz, yargı sopasıyla ezmeye çalışıyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

Anahtar Parti’den Sanayide Yeni Bir Hamle Çağrısı: Üretim Ekonomisine Geçiş Başlıyor!

ARAFTA SORULAR: AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan

Ümit Özdağ, Kartalkaya davasına katıldı. Basın açıklaması yaptı

TatilBudur’dan Her Yaşa ve Zevke Uygun Yaz Rotaları

5.DENİZLİ CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR

DÜNYANIN EN ÇOK TAKİP EDİLEN FESTİVALİ ZAMNA, İLK KEZ TÜRİYE’DE!

Temmuz’da Caz Coşkusu Bodrum Pera 77’de!

Pera Müzesi’nde Suna’nın Kızları’na Özel Bir Gün

17. Türkiye Gitar Buluşması Başlıyor!

HIPHOP LADIES TURKEY, SNEAKS UP SPONSORLUĞUNDA “DANSIN YARATICI KADINLARI”NI ARIYOR!

Çeşme’nin Yeni Gözdesi Ildırı’da Her Bütçeye Uygun Tatil Fırsatı

Var Bunlar’ın Merakla Beklenen Yeni Sezon Afişi Yayınlandı!

İSMİYLE BAŞLAYAN BİR VİZYON, İSTANBUL’A SUNULAN BİR YAŞAM ALANI

SUYA BALIKLAMA ATLARKEN 2 KERE DÜŞÜNÜN!

Sıcak havalarda hayvan sağlığını ve verimliliğini optimize etmenin yolu serin su temininden geçiyor

Her 8 Kadından Biri Meme Kanseri Riski Taşıyor!

Yumurtalık Rezervinde Azalma Genç Kadınlarda da Artıyor!

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Adet Düzensizliği Pek Çok Hastalığın Habercisi Olabilir

YAZ AYLARINDA GÖZLERİMİZİ TEHDİT EDEN 6 HASTALIK!

Tatilde kuralsızlık DEHB’li çocuklar için risk!

DÜNYA GENELİNDE 1 MİLYARDAN FAZLA İNSANI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Baş ağrınızın sebebi klima olabilir!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2