-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,06
-
EURO
51,15% 0,30
-
GRAM ALTIN
7112,02% 0,00
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Memur ve emeklinin 5 aylık zam oranı belli oldu
Memur ve emeklilerinin 5 aylık zam farkı kasım enflasyonunun açıklanmasıyla belli oldu. Kasım enflasyonu aylık yüzde 0,87 olarak gerçekleşti. Peki memur ve emekliler ne kadar zam alacak, şu an netleşen oran ne?
Memur ve emeklisinin alacağı maaş zammı, toplu sözleşme ve enflasyona göre belirleniyor. SSK ve Bağ-kur emeklisi ise 6 aylık enflasyon oranında artış alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 0,87 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 31,07 olarak gerçekleşti. Yılın ikinci yarısındaki 5 aya ilişkin tüketici fiyat endeksine ait veriler belli oldu. Böylece memur ve emeklisinin 5 aylık zam farkı da netleşti. 5 aylık verilere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 11,20 artış alacak. Memur ve emeklilerinin ise yüzde 17,55 zamları netleşti. Bu sayılara aralık ayında gerçekleşecek veriler de eklenecek. Böylecek yeni yılın ilk 6 ayında zam oranları netleşecek. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2026 aylık artışları yüzde 11,20 netleşti. Memur ve memur emeklileri için ise yüzde 17,55 artış şimdiden netleşti diyebiliriz." dedi. Zengin, şunları kaydetti; 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayında alacakları zam yüzde 11.20 netleşti. Buna aralık ayı TÜFE'si de ilave edilecek. Memur ve memur emeklilerinin ise yüzde 17,55'lik artışları şu anda netleşti. Memur ve memur emeklilerine aralık ayı TÜFE'si ilave edilecek. Ayrıca taban aylığının 1000 lira artışı da söz konusu olacak. Dolayısıyla 5 aylık TÜFE'ye göre, aralık ayı hariç olmak üzere; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2026 aylık artışları yüzde 11,20 netleşti. Memur ve memur emeklileri için ise yüzde 17,55 artış şimdiden netleşti diyebiliriz. 11 aylık enflasyon da yüzde 29,74 oldu. Merkez Bankası biliyorsunuz enflasyon oranlarını revize etmiş, yüzde 31 ile 33 arasında bir enflasyon gerçekleşmesini öngörmüştü. Şayet Merkez Bankası'nın en düşük oranı yüzde 31 olursa; SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ocak ayı artışı yüzde 12,28, memur ve emeklilerin ise yüzde 18,70 olacak.
En yüksek oran olan yüzde 33 oranının gerçekleşmesi durumunda da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı artışı yüzde 14, memur ve emeklilerin ise ocak ayı artışı yüzde 20,51 seviyesinde gerçekleşecek. Eğer bu ay gibi beklentilerin altında bir TÜFE gerçekleşmesi durumunda, işte ilk yüzde 31'e yakın bir oranın olma ihtimaliyle; SSK, Bağ-Kur emeklileri yüzde 12,28; memur emeklileri ise, memurlar ve emeklileri ise %yüzde 18,70 olma ihtimali söz konusu.
İran füzeleri, Tel Aviv'i vurdu
Dolandırıcıların yeni yöntemi: Hesaba para gönderip geri istiyorlar
YUMURTA SEKTÖRÜNDE YOL HARİTASI 7. YUMURTA ZİRVESİ’NDE ÇİZİLECEK
Kış Boyunca Biriken İlişki Yüklerini Baharda Atın
2026 ADS Uluslararası "Gülsin Onay" Piyano Festivali ve Yarışması Başlıyor
GECE 2’DE HÂLÂ UYANIKSANIZ SUÇLU BEYNİNİZ DEĞİL, TABAĞINIZ
Sabancı Vakfı’nın Güven Temelli Hibe Programına Yoğun İlgi
TEMSA, Batman Belediyesi’ne 10 yeni araç teslim etti
Optic World İzmir 27 Mart’ta kapılarını açıyor
Türkiye’de akran zorbalığı dünya ortalamasını aştı!
İstanbul Rumeli Üniversitesi 10. Yılında YÖKAK Kurumsal Akreditasyonu Aldı
EBB’NİN ÇOCUK OYUNU “İLK ORUCUM” YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilişimi ve Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sezerman, Kolon Kanserinde Çığır Açan Yöntemi Anlatıyor:
İSTANBUL RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIR BAYRAM SÜRESİNCE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ
Zayıflama İğnelerinin Eklem Sağlığı Üzerindeki Etkilerine Dikkat!
Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği - ICF Türkiye Yeni Yönetimini Belirledi
Türkiye’de Anma Kültürü Dijitalleşiyor: “Akıllı Mezar Taşı ile Anılara Anında Erişim”
ÖĞRENCİLERDEN HAYIR ÇARŞISI’NA GIDA BAĞIŞI
Türkiye’nin Dört Bir Yanında Bisiklet Heyecanı
GELECEĞİN KENTLERİ: BETONLA DOĞANIN DENGELENDİĞİ YENİ YAŞAM MODELİ
ŞARKICI LARA BAYRAMDA NEŞET ERTAŞ’IN MEMLEKETİNDE
111 YILDIR “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”
DİSK Karayazı Temsilcisi Gökhan Tutkun Belediye Personeliyle Bayramlaşarak Hediyeler Dağıttı.
BTP'den İran açıklaması
Emel Elik Bezaroğlu’na Başarı Ödülü
Erzincan’ın üretenleri Şekerbank’ın iftarında buluştu…
Iğdır’ın üretenleri Şekerbank’ın iftarında buluştu…
TKP: Seçme ve seçilme hakkının gaspına karşı Saraçhane’deyiz
Otokoç Şubeleri, Başarı ve Kıdem Ödülleri’ne Damgasını Vurdu
2026'da Turizm Rüzgarı, Güvenlik ve Kalite Odaklı Esecek
Yükleniyor



