Yönetilemeyen Türkiye imajı!

Türkiye, tarihinin en büyük orman yangınlarını yaşıyor. Yangınların aynı anda çıkması, turizm bölgelerinin yanıyor olması, uzmanların sıcaklık ve kuru havaya rağmen Ormanların kendi kendine yanmayacağını, yani kendini yakmadığını söylemeleri önemlidir. Türkiye üzerine oyunlar acaba yangınlarla mı başladı.

5 günde ülkede meydana gelen 150 adet orman yangınının 137’si devletimizin tüm imkanları seferber edilerek kontrol altına aldı. Yangınlar sürerken görünmez bir el, twittir’da Türkiye’ye yardım paylaşımı yaptı. Bir gecede 60 bin paylaşım yapıldı. Analizler paylaşımın yüzde 25’inin ABD’den yapıldığını ortaya koydu. ABD, Kanada, İtalya, Yunanistan ve Rusya’da bir ayı aşan yangınlar var ama hiçbir ülkeden “imdat” çağrısı yapılmadı.

Yani birileri Türkiye’yi çaresiz göstermeyi hedefliyor.

Çaresiz, yönetilemeyen ülke!

Muhalefet bileşenleri bu imaj üzerine epey gayret gösterdi. Belediye başkanları helikopter seslerinin arasında, günlerdir yanıyoruz ama helikopter yok, uçak yok diye “ajans” servisi videolar paylaştılar. Yerde kürekleri görmeyen giyimleriyle de olayla pek ilgisi olmayan birkaç kişinin elleriyle yangını söndürme komikliğini neredeyse muhalefet vekillerin tümü paylaştı. Yetmedi, yangın söndürme ekiplerini yanlış yönlendirmek için yanlış koordinatlar yayıldı.

Bir gazeteci eskisinin “Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük felaketler, büyük askeri mağlubiyetler gerekiyor” ifadeleri ciddi olarak anlam kazandı.

Bütün gayretlere rağmen milletin imanı ve irfanı, Orman ekipleri, gönüllüler, tomalar, asker ve jandarma, Azerbaycan’dan gelen kardeş desteği gönlümüze su serpti.

Elbette yangınlar sönecek, geriye her doğal afette bozgunculuk peşinde koşanların yüzlerini hatırlayacağız. Yangına su taşıyan değil, ateş atma hevesinde olanların akıl ve şuursuzluklarına tanık olacağız.

Yangınlarda Orman teşkilatı ve gönüllülerden şehitlerimiz oldu. Tümünü rahmet ve minnetle anıyoruz.

Güzel haberlerde geldi. Olimpiyatlarda ardı ardına madalyalar yüreğimize su serpti. Bir güzel hareket ise Devlet Bahçeli’den geldi. MHP, Hayvanları yangında telef olan köylülerin acısını hafifletmek ve bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla kampanya başlattı. MHP il ilçe teşkilatları ve belediyelerinden hayvanları telef olan ailelere 5 keçi, 5 koyun ve 2 düve yardımı yapılacak.

Muhalefete!

Millet İttifakı bileşenlerine bir çağrı yapmak istiyorum; iktidar yangınlar için yeteri kadar hazır olmayabilir, hataları ve eksikleri vardır. Ancak yangın varken, yapılan her hareket sahadaki kahramanları üzebilir. Onun için önce elbirliği ile yangını söndürme, sonra da hesap sormayı deneyin. Belki o zaman millet size itimat etmeyi düşünür.

Birde “yönetilemeyen Türkiye” imajı talip olduğunuz ülkeye zarar veriyorsa aslında bu size de zarar veriyor anlamına gelmektedir.