Genel Haber Girişi : 17 Ağustos 2021 22:30

VODAFONE’DAN UEFA KADINLAR ŞAMPİYONLAR LİGİ TEMSİLCİMİZ BEŞİKTAŞ’A DESTEK MESAJI

VODAFONE’DAN UEFA KADINLAR ŞAMPİYONLAR LİGİ TEMSİLCİMİZ BEŞİKTAŞ’A DESTEK MESAJI
Vodafone?un ?Ben Varım? hareketi kapsamında isim ve göğüs sponsoru olarak destek verdiği Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi?nde Türkiye?yi temsil edecek. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahi

Vodafone'dan,Kadınlar Şampiyon Lig temsilcisi Beşiktaş'a destek mesajı

 Vodafone’un teknolojiden futbola her alanda cinsiyetçi algının kırılması hedefiyle başlattığı “Ben Varım” hareketi kapsamında hem isim hem de göğüs sponsoru olduğu Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı, 2021-22 sezonunda Türkiye’yi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. İlk maçını 18 Ağustos’ta Torino’da Türkiye saatiyle 22.00’da Avusturya’nın St. Pölten takımıyla oynayacak olan siyah-beyazlı kadın futbolculara Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin de başarılar diledi.

Şahin, şunları söyledi:

“Tüm spor branşlarında olduğu gibi futbolda da kadınların varlığını desteklemek ve artırmak hepimizin görevi. ‘Kadınlar futbol oynayamaz’ şeklindeki bilinçsiz önyargı, yıllarca kadınları futboldan uzak tuttu. Toplumda yerleşik olan ve spora da yansıyan bu cinsiyetçi yapının değişmesi gerekiyor. Toplumun genelinde erkeklere biçilmiş rol tanımlarında kadınların da yerinin olduğuna ve bunun cesaretle ön plana çıkarılması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Bu inançla, futbolda ‘Ben Varım’ diyen Beşiktaşlı kadın sporcuları destekliyor ve takımımıza hem isim hem de göğüs sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı’na başarılar diliyoruz.”  

2. Eleme turu için mücadele edecek

Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı, St. Pölten’e mağlup olması halinde Juventus - Kamenica Sasa maçının mağlubuyla 21 Ağustos’ta üçüncülük müsabakası oynayacak. Takım, önce St. Pölten’i sonrasında Juventus - Kamenica Sasa eşleşmesinin galibini mağlup etmesi durumunda ise 2. Eleme turuna yükselecek. UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde 2. Eleme turu kura çekimi 22 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. 2. Eleme turu maçları 31 Ağustos - 1 Eylül ve 8-9 Eylül tarihlerinde oynanacak.

Kadın futboluna tam destek

Kadın futbolunu destekleyen Vodafone, kurulduğu günden bu yana destek verdiği Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı’na bu yıl göğüs sponsorluğunun yanı sıra isim sponsoru da oldu. Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı’nın geçen yıl Vodafone Park’ta Atlético de Madrid Kadın Futbol Takımı ile oynadığı Vodafone Kupası 33 bin izleyiciyle tribün rekoru kırmış ve Türkiye’de bir kadın futbol maçında en fazla taraftarın bulunduğu müsabaka olmuştu. Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı bu yıl ayrıca Antalya’da düzenlenen Kadınlar 1. Ligi’nde şampiyon oldu.