Güncel Haber Girişi : 23 Eylül 2021 21:59

UNESCO, Uluslararası Gazetecilik ve Toplum Medyası Bölümü

UNESCO, Uluslararası Gazetecilik ve Toplum Medyası  Bölümü

 Gazetecilik Fakültesi üniversitenin en eskisidir, üniversitenin 1934 yılında kurulmasından bu yana düzenlenmektedir. Fakülte zengin bir tarihe ve geleneklere sahiptir. Ünlü bilim adamları-profesörler, radyo-TV gazetecileri, yazarlar, hicivciler derslerini burada okurlardı. Örneğin: T.S.Amandosov, T.Kozhakeev, M.K.Barmankulov, Y.A.Krikunov, F.M. Orazaev, A.Markhabaev, U. Uydin. Cumhuriyetimizde gazetecilik eğitiminin temellerini attılar. Sadece Kazakistan'ın genç nesli değil, aynı zamanda BDT ülkelerinden genç uzmanlar da teorik çalışmalarına göre yetiştirilmektedir. Şu anda, devam eden bilimsel araştırmalara göre, eğitim uzmanları için modern eğitim programları, fakülte ülkenin en iyilerinden biridir. 
    Bu akademik yıl, ben de bu büyük, harika ekipte çalıştığım için şanslıydım. UNESCO, Uluslararası Gazetecilik ve Toplum Medyası  Bölümü Başkanı Profesör Nazgul Tursynbaykyzy Hanım beni ekibinde çalışmaya davet etti. Bölüm, önde gelen yabancı üniversiteler, büyükelçilik ve diplomatik hizmet çalışanları, kitle iletişim ve halkla ilişkiler uygulayıcıları ile yakın işbirliği içindedir. Bu akademik yılın ilk toplantısı güzel bir yerde, Öğrenci Saray'nün Kış Bahçesi'nde yapıldı. Etkinliğe fakülte dekanı, Doç.Dr. S.Sh Madiev, bölümün önde gelen profesörü L.S Akhmetova, fakülte ve öğrenci aktivistleri katıldı. Gazetecilik Fakültesi Dekanı,  Doç.Dr. S.Sh.Madiev bir karşılama konuşması yaptı, öncelikle günün kahramanı kıdemli öğretmen Sharipa Syzdykkyzy hanımı tebrik etti. Kendisine yaratıcı başarılar diledi ve fakülte adına çiçek takdim etti. Fakülte Başkanı: “Durumu tüm dünyada bilinen en prestijli üniversitede çalışıyorsunuz - fakültemizde ders vermek harika bir şey. Bilim adamlarımızla ve geleneklerimizle gurur duymalı ve statümüze layık olmalıyız. Bugün Medya ortamını anlayacak, güçlü ve zayıf yanlarını anlayacak genç neslin yetiştirilmesi de önemlidir". Özellikle bilimsel, metodolojik ve sosyo-eğitim çalışmalarına vurgu yaparak bölümün bilimsel ve eğitsel potansiyelini güçlendirmeyi diledi. Etkinliğe bölüm başkanı Profesör N.T. Shyngysova devam etti. Konuşmasında, bölümün Kazakistan'daki BM, AGİT ve UNESCO misyonları, Soros-Kazakistan Vakfı, Avrasya Vakfı bölge ofisi, IREX, Fulbright, Amerikan Gazetecilik Fakülteleri Öğretmenleri Derneği, haberler ile yakın işbirliği içinde olduğunu kaydetti. ajanslar ABD, Türkiye, Çin, Rusya ve diğer reklam ajansları ve Kazakistan ve yurtdışından şirketler. 
    Etkinliğin son bölümünde fakülte dekanı öğretmenlere Medya Okuryazarlığı Sürekli Eğitim  Sertifikalarını L.S Akhmetova, N.T. Shyngysova, M.O. Negizbaeva, Ş. Nurzhanova, L.P. Noda, A.V. Rozhkov, E.I. Dudinova, Zh.B. Kutpanbaeva, M.S. Zhetpisbaeva, A.A. Tlepbergenova'yı teslim etti (1-30 Haziran 2021 Rus İslam Enstitüsü, Kazan, Rusya),  "I Uluslararası Sinematografi Sempozyumu" kitabında yayınlanan bilimsel makale ve Sertifika için S.B. Boribaeva'yı tebrik etti (14-16 Haziran 2021, Yakın Doğu Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti). 
    Yaratıcı yarışmaya katılım için Gazetecilik Fakültesi öğrencilerine Diplomalar verildi – Kurmanali Bekzat-Sattarkhan, Aruzhan Zhanabayeva, Nurzhan Kenesbay, Ainara Dinislam, Aruzhan Elemesova.
Doç.Dr. Safura Böribayeva
El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi 
Gazetecilik Fakültesi 
UNESCO, Uluslararası Gazetecilik ve Toplum Medyası Bölümü 
Almatı/Kazakistan             Haber:Hakan Dikmen