Teknoloji Haber Girişi : 19 Mayıs 2022 15:18

Turkcell, uluslararası VoLTE hizmetini kullanıma açan ilk operatör oldu

Turkcell, uluslararası VoLTE hizmetini kullanıma açan ilk operatör oldu
Sektördeki en yeni mobil iletişim teknolojilerini ilk kez müşterileriyle buluşturmak için çalışan Turkcell, yurt dışında yüksek kalitede görüşme yapma olanağı tanıyan 4.5G şebekesi üzerinden uluslararası ses (VoLTE roaming) deneyimini, ABD?li mobil operat

Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell, mobil iletişim konusundaki uluslararası hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Güncel teknolojileri ilk kez kullanıcılarına ulaştırmayı hedefleyen Turkcell, yurt dışında uluslararası dolaşım yapan müşterilerine VoLTE (Voice Over LTE) roaming deneyimini, ABD’de mobil operatör AT&T’nin şebekesinden sağlamaya başladı. Böylece Turkcell, yüksek kalitede iletişim kurmayı sağlayan VoLTE hizmetini yurt dışında kullanıma açan Türkiye’nin ilk operatörü oldu.

 

Gediz Sezgin: “En yeni iletişim teknolojilerini yurt dışında da kullanıcılarımızla buluşturuyoruz”

Turkcell olarak mobil iletişim alanındaki trend teknolojileri daima yakından takip edip uygulamaya geçirdiklerini vurgulayan Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, konuyla ilgili şunları söyledi:

 

“İçinde bulunduğumuz iletişim çağında en yeni teknolojileri kullanıcılarımızla buluşturmaya, global paydaşlarımızla birlikte yenilikçi projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda müşterilerimizin, uluslararası seyahatlerinde yurt dışında da doğrudan ses hizmetini alabilmeleri amacıyla yeni bir adım attık. Bu servisi kısa sürede hazır hale getirerek, güçlü mobil operatör AT&T şebekesi üzerinden ABD’de kullanıma açtık. Böylece sektörel öncülüğümüzü yeni bir uluslararası hizmetle sürdürdük.”

 

AT&T iş birliğiyle yapılan VoLTE roaming servisi sayesinde Turkcell müşterilerinin artık 4.5G şebekesi üzerinden yüksek kalitede ses hizmeti alabileceklerini belirten Gediz Sezgin, “Dünyada teknoloji dönüşümlerinden dolayı 2G ve 3G şebekelerini kapatan operatörler artmaya devam ediyor. Yurt dışında sadece 4.5G şebekesinden servis alan müşterilerimizin, kesintisiz ve daha kaliteli görüşme sağlayabilmeleri için farklı ülkelerdeki operatörlerle VoLTE roaming iş birlikleri yapmaya devam ediyoruz. Turkcell olarak uluslararası alanda yeni bir servis olarak yaygınlaşan VoLTE roaming servisini, dünyada uygulamaya geçiren öncü operatörler arasında yer almaktan da ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

 

VoLTE roaming hizmeti için herhangi bir aktivasyon gerekmiyor

Turkcell müşterilerinin ABD’de VoLTE roaming hizmetinden yararlanması için ekstra bir aktivasyon gerekmiyor. Yurt dışında arama/aranma ve data-internet kullanımına açık, HD ses aboneliği olan, cihazı da VOLTE roamingi destekleyen ve anlaşmalı operatör AT&T’den servis alabilen Turkcell müşterileri, bu hizmetten doğrudan faydalanabiliyor.