TEK PARTİ

Başlığa bakıp , ‘bu da ne ?’ demeyin.

TEK Parti, Ahmet Özal’ın kurduğu yeni parti. Peki, ‘ ne yani Türkiye’de 100 küsur parti varken bir yenisi mi ?’ dediğinizi duyar gibiyim.

Ben de aynı fikirdeyim ama son zamanlarda, daha yeni kurduğu partiyi yüzde 3’lere taşıyan bir Ümit Özdağ örneği de var. Ayrıca yeni sistemde ittifaklar için yüzde 1 oy oranı seçim kazanma sebebiyken..

Ahmet Özal ile ara sıra da olsa hep bir merhabamız oldu. Parti kurduğunu duyunca da aradım , tebrikettim. Çok hızlı bir şekilde Balgat’ta Genel Merkezi’ni kurdu ve kahveye davet etti.

Aslında kamuya mal olmuş kişilerin ve liderlerin çocukları hep merak konumdur. Kendilerini şanslı mı şanssız mı görüyorlar diye…

Zira yaşları küçücük bile olsalar onlar, büyükleri kadar sevilip büyükleri kadar nefret edilenler oluyor. Hele bir de o büyükleri bir yanlış yapmışsa; o yanlışlar o küçücük bile olsalar onların da yanlışları oluveriyor.

Ama insan annesini de babasını da seçemiyor.

Tersten bakarsak evladını da…

Turgut Özal ve Ailesi de bunun en önemli örneklerinden

Doğrusu Ahmet Özal’a bunu sormadan edemedim. Gördüm ki, Ahmet Özal annesiyle de babasıyla da gurur duyuyor. Babasının bugünlerde yaptıklarının daha iyi anlaşıldığını, annesini ise müthiş akıllı bir kadın olarak değerlendiriyor.

Sohbet derinleşiyor. Türkiye gündemi ve siyasete konu gelince, özellikle ekonomi konularında, inanılmaz tahliller ortaya koyuyor. En önemli tespiti ekonominin güçlü bir güven ortamı gerektirdiği.

Erdoğan’a karşı dünyada hem açıktan, hem de örtülü bir savaş olduğunu, yanlış politikalar nedeniyle ekonominin çıkmaza girdiğini, aslında ekonominin çok kolay düzelebileceğini, güven veren bir iktidarla çok kolay inşaa edileceğini söylüyor.

Herhalde Türkiye’nin büyük çoğunluğu gibi benim için de Ahmet Özal sadece Turgut Özal’ın oğlu olarak benim beyin kayıtlarıma işlenmiş.

Gördüm ki Özal’ın mirasına talip. Ama bir o kadar da ben sadece Turgut Özal’ın oğlu değilim diyor.

Daha 14 yaşında Amerika’da McDonald’da yerlerepaspas yaparak hayata başladığını, garsonluk, benzin istasyonunda pompacılık ve ABD’de eğitimi sırasında çalıştığı bir çok alan olduğunu belirterek, ‘Ben sadece Cumhurbaşkanı oğlu olmadım’ diyor…

Siyasetin içinde büyüyen Ahmet Özal, neden 100 küsur parti varken yeni bir parti kurduğunu ise, ‘Beni kimse istemiyor, ben de kendime uygun bir partide yer bulamayınca yeni parti kurdum’ diyor.

Ama bu kadar basit değil tabii ki.

Adından da anlaşılacağı üzere teknoloji partisi olacak, kadrolarında eski hiçbir siyasi olmayacak. Eski bakan ve eski vekillere partinin kapısı kapalı. Ama bürokrasideki tecrübeli isimlere ve özellikle Dış İşleri bürokrasisi ve geleneğini bilenleri partiye davet edeceğini özellikle söylüyor. En büyük hedef kitlesi gençler. Ve onlarla yeni teknoloji ve bilişim konularında yeni dünyayı yakalamak.

Hem Erdoğan, hem Kılıçdaroğlu ile zaman zaman görüşen Ahmet Özal, iki ittifaka da mesafeli. Yeni bir siyasi senaryoya ihtiyaç olduğunu dile getiriyor.

Özal’ları o ‘şaşaalı’ günlerinden konuyu açacakken; kendisinin bugün Etiler’de 3 artı 1 dairede oturduğunu ve siyasetin ekonomik kirliliğinden duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor.

Önümüzdeki günlerde Genel Merkezin resmi açılışına hazırlanan Ahmet Özal hiç vakit kaybetmeden Anadolu yollarına çıkacağını söylüyor ve bugün mutfakta tencerenin zor kaynadığı bu günlerde , Özal’lı yılları herkesin özlediğini ve mutfaktaki yangının çözümlerini çok iyi bildiğini söylüyor.

Bir Cumhurbaşkanın oğlu olarak bu ülkeye hizmet etmekten başka bir amacı olmadığını, tamamen bilgi ve tecrübesini kullanmak istediğini ve Turgut Özal’ın siyasi mirasına da sahip çıkarak değişen dünyayı okuyabildiğini , bugünkü iktidarın ise zamanını doldurduğunu söylüyor. Ve ekliyor:

Sonları ANAP’tan kötü olacak!

Evet Ahmet Özal ile TEK Parti’nin yolculuğunu hep birlikte izleyeceğiz.

Tevfik Ahmet Özal kimdir?

Ankara 3-12-1955 doğdu. İlkokul, Çankaya ilkokuluAnkara. Ortaokul Yukseliş Koleji Ankara. Lise 1 sonrası, lise 2 ve lise 3, Arlington Viriginaia ABDÜniversite, North Carolina Devlet Üniversitesi , ABDEğitim, Ekonomi.

Mastır, Uluslarası Ekonomi ve Finans, Kentucky Devlet Üniversitesi, ABD

1979- 1980, Uzman yardımcısı Ekonomist, Sınai Yatırım ve Kredi Bankası, İstanbul

1980- 1983. Uluslararsı Para Fonu ( IMF ), Ekonomist, Avrupa Masası. Sorumluluk alanı olduğu ülkeler: İngiltere, İrlanda, Güney Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda .

1983- 1988 Uluslararası Bankacı, American Express İnternational Bank, New York, Londra, Frankfurt ve İstanbul Ofisleri.

1989- Türkiye’nin ilk Özel Televizyonu Magic Box Star 1 kurucusu, 1991- Kanal 6 özel televizyon ve İlk özel radyo kurucusu.

1999- Malatya Bağımsız Milletvekili seçildi.

2002- ve sonrası, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde, inşaat ve uluslararası ticaret .

Ahmet Özal, 30 yıllık tecrübeli Pilot. Özellikle Akrobasi eğitimi almış çeşitli hava gösterileri yapmıştır.

Ahmet Özal, bekar ( boşanmış ) ve 2 çocuk sahibidir.