politika Haber Girişi : 26 Mayıs 2023 22:01

SANEM OKTAR’DAN MEDYA AMBARGOSUNA TEPKİ

SANEM OKTAR’DAN MEDYA AMBARGOSUNA TEPKİ
SANEM OKTAR?DAN MEDYA AMBARGOSUNA TEPKİ ?TRT, CNN Türk, Kanal D ve ATV gibi ekranlarda halkın çıkarları çiğnenmiştir?

DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sürecinde Millet İttifakı’na uygulanan medya ambargosuna sert sözlerle tepki gösterdi. Oktar, “TRT, CNN Türk, Kanal D ve ATV gibi ekranlarda bilinçli bir şekilde halkın çıkarları çiğnenmiştir. Uygulanan ambargo, Sayın Kılıçdaroğlu’na değil, halka karşıdır. Kapımızdaki döviz krizi, halının altına süpürülmüştür” dedi.

 

Oktar’ın açıklamaları şöyle:

 

’Ambargo halka karşıdır’

“Yıllar geçse de unutulmayacak bir seçim sürecinin sonuna yaklaşıyoruz. Bu süreçte TRT, CNN Türk, Kanal D ve ATV gibi ekranlarda bilinçli bir şekilde halkın çıkarları çiğnenmiştir. Uygulanan ambargo, Sayın Kılıçdaroğlu’na değil, halka karşıdır.”

 

’Döviz krizi halının altına süpürülmüştür’

“Öyle ki kapımızdaki döviz krizi, halının altına süpürülmüştür. Muhtemel elektrik kesintileri ve akaryakıt kuyrukları hakkında uyaran dürüst siyasetçilere iftiralar atılmıştır.”

 

’Çocukların daha iyi eğitim almaları için getirdiğimiz öneriler susturulmuştur’

“Çocukların daha iyi eğitim almaları, ucuz ve sağlıklı beslenmeleri, anne babalarından daha güzel bir hayat yaşamaları için getirdiğimiz öneriler susturulmuştur. Yine bu kanallarda, kadınların can güvenliğini tehlikeye atan fikirleri ileri sürenler baş tacı edilmiştir.”

 

’Toplumun derin bir uykuya dalması istenmektedir’

“Türkiye toplumunun derin bir uykuya dalması istenmektedir. Sayın Erdoğan’ın kamunun tüm imkanlarını kendi çıkarı için kullandığı bu kampanyada, söz konusu medya operasyonunun bilinçli yapıldığı da ortadadır.”

 

’İsteniyor ki bir avuç insan 85 milyonun kaynaklarını sömürsün’

“İsteniyor ki bir avuç insan 85 milyonun kaynaklarını sömürsün. Büyükşehirlerde kira parasını çıkarmak için çalışan insanların sorunu çözülmesin. Öğrencinin, memurun, beyaz yakalının, kuaförün, tornacının, şoförün, emeğiyle helalinden geçinen herkesin çektiği iç sıkıntıları tartışılmasın. İsteniyor ki korkunç boyutlara ulaşan eşitsizlik Türkiye’nin gündeminde olmasın. Medya güçlerini seferber ederek montaj görüntülerle hakikati karartanların ve halkı aldatanların amacı budur. İnanıyorum ki seçmenin sağduyusu, o yüce adalet terazimiz 28 Mayıs’ta bu düzeni boşa düşürecektir.”