Eğitim Haber Girişi : 24 Mayıs 2023 21:08

Nişantaşı Üniversitesi ve Dijital Gen, İş Birliği Protokolüyle Öğrencilere Yeni Fırsatlar Sunacak!

Nişantaşı Üniversitesi ve Dijital Gen, İş Birliği Protokolüyle Öğrencilere Yeni Fırsatlar Sunacak!

Yazılım ve teknoloji firması Dijital Gen ve Nişantaşı Üniversitesi, eğitim ve iş dünyası arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla ‘’Üniversite Sektör İş Birliği Protokolü’’ imzaladı. Nişantaşı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Yozgat ve Dijital Gen Kurucusu Sercan Kasım tarafından 22 Mayıs 2023 tarihinde imzalanan bu protokol, iki kurum arasında öğrencilerin, akademisyenlerin ve sektör profesyonellerinin etkileşimini artırmayı, yenilikçi projeler ve girişimlerin desteklenmesini hedefliyor. 

 

Protokol kapsamında Dijital Gen ve Nişantaşı Üniversitesi düzenleyecekleri konferans, seminer, sertifika programları ve panel gibi uygun görülen etkinliklerde karşılıklı iş birliği içerisinde olacak.

 

‘’Gençlerin yenilikçi ve teknoloji projelerine destek oluyoruz’’

 

Dijital Gen Kurucusu Sercan Kasım, Nişantaşı Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliği için oldukça heyecanlı olduğunu aktarırken şunları söyledi: ‘’Teknolojinin hızla ilerlediği günümüz dünyasında, gençlerin yenilikçi ve teknoloji projelerine destek olmak bizim için büyük bir öncelik taşıyor. Dijital Gen olarak, bu yıl Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan Teknofest 2023'te gençlere ve yazılım projelerine destek olmanın mutluluğunu yaşadık.

Aynı zamanda Çocuklar için Gelecek adlı projemizle, 8000’den fazla öğrenciyi VR (sanal gerçeklik) teknolojisiyle buluşturarak, çocukların farklı sanal ortamlarda keşif yapmalarına ve sanal dünyayı deneyimlemelerine imkân sağladık.

Nişantaşı Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği doğrultusunda, geleceğin teknoloji liderlerini keşfetmek, onlara ilham vermek ve desteklemek amacıyla, iş hayatına girişlerinde yardımcı olmak, onlara staj ve iş imkânı sağlamak gibi birçok alanda, gençlere ve yazılım projelerine olan tutkumuzla adımlar atmaya devam edeceğiz. Başta Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın olmak üzere, bu birliktelikte katkı sağlayan İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Yalçıner ve ekibine katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.’’