TÜRKIYE Haber Girişi : 08 Ocak 2019 00:03

Metin Akpınar hakkında fezleke hazırlandı

Metin Akpınar hakkında fezleke hazırlandı
Sanatçı Metin Akpınar hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme" suçundan yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, Metin Akpınar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme"

 Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, oyuncu Metin Akpınar hakkında,  konuk olduğuTV'Halkdeki bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle "halkı  hükümete karşı silahlı isyana tahrik", "Cumhurbaşkanına hakaret", "halkın bir  kesimini aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından başlatılan soruşturma  kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, Metin Akpınar hakkında "Türkiye  Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme" suçundan yürütülen  soruşturma dosyasını ayırarak fezleke hazırladı.

 

 Hazırlanan fezleke, atılı suç itibariyle görev kapsamına girmesi  nedeniyle İstanbulCumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

 

Akpınar hakkında, diğer suçlardan açılan soruşturma ise Anadolu  Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülecek.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, katıldıkları bir televizyon programında  sarf ettiği sözler nedeniyle sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatılmıştı. Müjdat Gezen'in "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçundan, Metin Akpınar ise "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik etme" ve "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçlarından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Akpınar ve Gezen yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola imza verme şartıyla mahkemeden serbest bırakılmıştıMetin Akpınar hakkında fezleke hazırlandı ile ilgili görsel sonucu

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.