Güncel Haber Girişi : 20 Ocak 2022 16:36

Karma Komisyon'dan HDP'li Semra Güzel ile ilgili karar!

Karma Komisyon'dan HDP'li Semra Güzel ile ilgili karar!
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlık fezlekesinin görüşülmesi için TBMM'de Karma Komisyon toplandı. Komisyona AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlık etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıdan beklenen karar çıktı.

Karma Komisyon'dan HDP'li Semra Güzel ile ilgili karar! Rapor 1 ay içinde açıklanacak...

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla hazırlanan iki dokunulmazlık dosyasını görüşmek için toplandı. Hazırlık komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Komisyon raporunu 1 ay içinde açıklayacak.

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında bir araya gelen Karma Komisyon, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP'li Güzel hakkındaki iki Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ni ele aldı.

Bozdağ, HDP'li Güzel hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla düzenlenen yasama dokunulmazlığı dosyası ve eklerini görüştüklerini söyledi.

HDP'Lİ VEKİL İÇİN HAZIRLIK KOMİSYONU KURULACAK

Komisyon, Semra Güzel ile ilgili, hazırlık komisyonu kurulmasına karar vervdi. Komisyon'un 1 ay içinde raporu hazırlayarak Karma Komisyon'a sunması kararlaştırıldı. Hazırlık Komisyonu için bu akşam başkan seçimi yapılacak. Semra Güzel isterse, Hazırlık Komisyonu, Karma Komisyonu ve TBMM Genel Kurulu'nda sözlü veya yazılı savunma yapabilecek. Güzel, kendisini seçtiği bir vekile de savundurabilecek.

BOZDAĞ TOPLANTI ÖNCESİ, 'HAZIRLIK KOMİSYONU' TAVSİYESİNDE BULUNMUŞTU

Karma Komisyon Başkanı olarak öneride bulunan Bozdağ, 'Kovid-19 şartlarını da dikkate alarak bugün yalnızca Hazırlık Komisyonunu kurup müzakereleri Hazırlık Komisyonu raporu geldikten sonra onun üzerinde yapalım. Hazırlık Komisyonu'na yazışma yetkisi vereceğiz. Dosyaya yeni bilgi, belge ve ekler gelebilir. Onları da gördükten sonra komisyonumuz detaylı değerlendirmeleri rapor üzerinde yaparsa hem sıhhatli hem doğru hem de daha hızlı karar almış olabiliriz.' ifadesini kullandı.