KARDEŞLİĞE ÇAĞRIMDIR.

Türkiye dünyanın kalbi sayılacak bir yerde bulunmaktadır.

Tarih boyunca bu topraklarda gözü olanlar, emelleri olanlar var olmuştur. Bundan sonrada var olacaktır.

O halde ülkenin güzel insanları önce aileniz içinde birliği, beraberliği, kardeşler arasında tesanütü sağlayınız.

Sonra komşularınızla, apartman sakinleriyle, bakkalıyla, manavıyla, camisi ile birlikteliği sağlayınız.

Köy olarak, kasaba olarak, şehir olarak kardeşliğinizi, birliğinizi beraberliğinizi pekiştirip sağlamlaştırınız.

Ey ülkemin güzel insanları şehirlerarası komşuluklarınızı, alışverişlerinizi sağlamlaştırınız. Sakın o şehir, bu şehir diye ayrım yapmayınız. Kardeşlik hukuku, vatandaşlık hukuku bizlere rehberlik etsin.

Benim ülkemin güzel insanları seksen dört milyon vatandaş, yurttaş olarak eğer birimizin ayağına diken batmış ise hepimiz yüreğimizde hissedelim.

Sevelim. Sevilelim. Dünya kimseye kalmaz ilkesini yüreklerimizde yaşatalım. Hayatımıza tatbik edelim.

Değerli kardeşlerim köylerimiz, kasabalarımız, şehirlerimiz birbirinden uzak olabilir. Cemaatlerimiz, cemiyetlerimiz, tarikatlarımız, dedelerimiz, şeylerimiz hatta partilerimiz ayrı olabilir. Bunların ayrı olması bir birimizi sevmemize, saymamıza, saygı göstermemize engel olmamalı. Aksine farklılıklarımızı zenginliğimiz kabul edip kardeşlik duygularımızı geliştirmelidir.

Edirne'den Van'a, Kars'tan Muğla'ya, Sinop'tan Hatay'a kadar hepimiz kardeşiz ve kardeşliğimizi asla bozmamalıyız. Ülkeyi yönetenler, yönetime talip olanlar nerede ve kim olurlarsa olsunlar bu kardeşliğimizi asla bozmamalı, bozacak söz, fiil ve eylemlerden uzak durmalıdırlar.

Can kardeşlerim; unutmayın bizi biz yapan örfümüz, geleneğimiz, töremiz, devletimiz ve milletimizdir. Bunlara asla zarar vermemeli, zarar vermek isteyenlere asla fırsat verilmemelidir...!

Güzel dostlarım; yüz elli yıldır yaptığımız yanlışlara düşmemektir. Birbirimizi, ilerici-gerici, laik- anti laik, sağcı-solcu, muhafazakâr- sosyalist, devrimci- dönek asla ilan etmemeliyiz. Bu yanlışları yapıp bununla birbirini kötüleyenlere asla pirim vermeden onlara güzel öğütler, nasihatler yaparak bu yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyip düzelmelerine yardımcı olmalıyız.

Kardeşlerim; önümüzde seçimler geliyor. Sakın bir birlerinizi suçlamayın. Fikirleri ve yapacaklarınızı konuşturun. Bırakın kötüler kötülükleriyle baş başa kalsın.

Söylemlerimizi tatlı, dilimizi ölçülü, fikirlerimizi bilimsel metotlarla savunalım. Hakaret eden, kötü söz söyleyenlerden uzak duralım.

Ölçümüz beş bin yıllık Türk tarihi, bin dört yüz yıllık İslam tarihi ve evrensel insanlık tarihinin doğruları olmalı... Önümüzü bunlar aydınlatmalı.

Gelin doğru söz söyleyip doğru fikirleri savunalım. Tarih, coğrafya milletimizi bir ve beraber olmaya zorluyor. Nefislerimize, egolarımıza, duygularımıza esir olmayalım....!

Gelin hep beraber hür olalım. Hür düşünelim. Hür karar verelim. Soralım. Sorgulayalım. Doğrularda buluşalım.

Allah devletimizi daim, milletimizi kaim eylesin...!

Bu duygularla hepinize selam ve saygılar sunar, esenlikler dilerim benim değerli kardeşlerim.