Magazin Haber Girişi : 28 Temmuz 2022 01:06

İşte Allah Vergisi Gırtlak ve Emre Kaya

İşte Allah Vergisi Gırtlak ve Emre Kaya

Emre Kaya’nın “gırtlak” şovu

 

 İşte Allah Vergisi Gırtlak ve Emre Kaya

 

Emre Kaya’dan bir Neşet Ertaş klasiği 

 

Söz yazarı, besteci, müzisyen ve yorumcu kimliğiyle milyonların hayranlığını kazanan, yıllardır pop müziği eserleriyle ünlü olmasına rağmen arabesk eserlerden oluşan Usta Şarkılar projesiyle de  bu alandaki  rüştünü kanıtlayan Emre Kaya,  sosyal medya hesabından paylaştığı bir Neşet Ertaş klasiği olan “Şad Olup Gülmedim” adlı Türkü ile adeta gırtlak şov yaptı.

 

Ses rengi ve Allah vergisi gırtlak yapısıyla “Şad olup gülmedim de eller içinde. Soldu benim gülüm, güller içinde, Bir bahtı karalıyım, oy kullar içinde. Gitti benim yârim gelmedi” dizeleriyle başlayan Türküyü seslendiren ünlü popçu, beğeni rekorları kırdı. 

 

“İDOLÜM NEŞET ERTAŞ”

3 yaşında cura çalmaya başlayan, aile dostları olan Türk Halk Müziğinin efsane sesi Neşet Ertaş’ın kucağında büyüyen ve katıldığı birçok programda ve verdiği röportajlarda pop müzik sanatçısı olmasına rağmen “İdolüm Neşet Ertaş” diyen Emre Kaya, bir Neşet Ertaş klasiği olan türküyü seslendirirken, kendisine bir kez daha hayran bıraktı. 

“BENDEKİ DİĞER EMRE’LER"

 

Her tarz eseri kendine has muhteşem yorumuyla başarıyla seslendiren ve paylaştığı Halk Müziği eseri de yüzlerce mesaj alan ünlü sanatçı, adeta gırtlak şov yaptığı paylaşımının altına bıraktığı notta ise şunları kaydetti;

 

“Bugüne kadar sizleri sadece sözü ve müziği bana ait olan modern hit şarkılarla buluşturdum. Çok küçük yaşlardan itibaren birçok müzik tarzının içinde solist olarak yer aldım. Beni sadece sizlere gösterdiğim tarzdaki müzik ile tanıtınız. 'Artık tarzım bu. Sadece bu müziği yapıyorum. Ben buyum' gibi klişe ve geleneksel kafa yapısından uzaklaşarak, bendeki diğer Emre'leri de artık sizlerle buluşturma heyecanı içerisindeyim."

 

Emre Kaya, paylaşımının devamında isim vermeden göndermelerde de bulunarak, şöyle devam etti;

 

Müzik yaparken bir taraftan da konuşulmak için seçilen birçok yol vardır. Bunların zaten artık halk farkında. Maymunluk veya sahnede ağzına geldiği gibi konuşma, küfür etme gibi şeylerden bahsediyorum. Bunun adını da samimiyet koymaları tamamen magazinsel yaklaşımlar.  Aslında yazılacak birçok şey var ama zaten artık kimse saf değil, anladı. Unutmayalım ki mesleğini böyle kullanarak gündemde kalmaya çalışanlar başarılı olamaz sadece günü ve anı kurtarır. 

 

10 ESER YOLDA

 

Usta Şarkılar projesinin yakaladığı başarıyla moral ve motivasyon bombası haline gelen Emre Kaya, aynı paylaşımının devamında hayranlarına sözü ve müziği kendisine ait 10 yeni eserin müjdesini de verdi.  “Yeni şarkılar geliyor” diyen Emre Kaya, hayranlarını hem  meraklandırdı hem de heyecanlandırdı.

 

Müzik kariyerine pik yana onlarca albüm sığdıran, birçok projede müzik direktörü olarak yer alan, yılın en iyileri arasında çok sayıda ödülün sahibi olan Emre Kaya, kendisine şöhret kapılarını açan söz ve müziği kendisine ait eserlerin yanında, meslektaşlarına verdiği bestelerle de onların başarılarına güç kattı. Emre Kaya, Murat Dalkılıç (Kader, Çatlat) , Bengü (Elveda), Zeynep Dizdar (Sana Güvenmiyorum)  ve hatta beste fabrikatörü Yıldız Tilbe (Git) ile Niran Ünsal (Zavallısın) gibi popüler yorumcuların seslendirdiği zirvedeki şarkıların da mimarı olarak tanınıyor.