Otomobil Haber Girişi : 14 Mart 2021 20:04

İkinci el araba satışı ile ilgili flaş açıklama!

İkinci el araba satışı ile ilgili flaş açıklama!
İkinci el araba alacak herkesi ilgilendiriyor. Bakanlık duyurdu. Protokol imzalandı. Uygulama başladı. Artık yapılamayacak. 4 milyon kişi yararlandı. Vatandaş mağdur olmayacak. Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ve PTT'den ortak hizmet. İntern

İkinci el araba satışı ile ilgili flaş değişiklik!

Araba alacak Milyonları ilgilendiriyor. İkinci el araba satışında yeni dönem. vatandaş mağdur olmayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ile PTT AŞ arasında 2017 yılında “Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol” imzalandı. Protokol kapsamında PTT AŞ tarafından hizmete sunulan uygulamalarla ikinci el araçların satışında sıkça rastlanılan kilometre sıfırlanması ve düşürülmesi konusundaki mağduriyetler engellendi.

Güvenilir ve doğru

 

Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünce, PTT AŞ ile paylaşılan verilere kurumun platformlarına plaka veya şasi numarası girilerek bakılabiliyor. Hizmet, araçların muayenesi sırasında sisteme girilen kilometrelerin en güvenilir ve doğru şekilde öğrenilebilmesine olanak sağlıyor.

 

İkinci el araç alacak vatandaşlar, kilometre ve araç muayene bilgilerine www.pttavm.com, HGS Mobil Uygulama, PTT Bank İnternet Bankacılığı ve PTT Bank Mobil Uygulaması aracılığıyla ulaşabiliyor.

 

‘Şikayet arttı’

 

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, son zamanlarda ikinci el araç satışlarına ilişkin vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlerin basına yansıdığını belirterek, hem kilometre sıfırlanması ve düşürülmesi hem de hasarlı araçların satışına ilişkin şikayetlerin arttığını gözlemlediklerini söyledi.

 

Geçen yıl 2.1 milyon kişinin sundukları hizmeti kullandığını ifade eden Gülten, “Vatandaşlarımız, şirketimizin bu hizmetinden yararlanarak aracın gerçek kilometresini öğrenebilirler. Böylece satış sonrasında herhangi bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçebilirler” dedi.