Güncel Haber Girişi : 13 Haziran 2022 21:40

İDİL YAZAR’IN EŞSİZ TARİFLERİNİN YER ALDIĞI “ÇİKOLATA” İNKILÂP KİTABEVİ İMZASIYLA RAFLARDA!

İDİL YAZAR’IN EŞSİZ TARİFLERİNİN YER ALDIĞI “ÇİKOLATA” İNKILÂP KİTABEVİ İMZASIYLA RAFLARDA!
İdil Yazar?ın, çikolataya olan tutkusunu ortaya koyarak birbirinden lezzetli tariflere yer verdiği yeni kitabı ?Çikolata?, İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlarıyla buluşuyor.

Mutfağa olan merakını, yaptığı çeşitli çalışmalarla taçlandıran İdil Yazar’ın, 2019 yılında yine İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan “30 Dakikada Atıştırmalıklar”, “30 Dakikada Ana Yemekler” ve “30 Dakikada Tatlılar” serisiyle yoğun bir ilgi kazanmasının ardından merakla beklenen yeni kitabı “Çikolata” okurlarının beğenisine sunuluyor.

Çikolatanın herkesi mutlu ettiği anlayışından yola çıkarak İdil Yazar tarafından kaleme alınan “Çikolata” oldukça pratik ve eşsiz tarifleriyle, takipçilerini çikolata dünyasında büyüleyici bir gezintiye çıkarıyor. Mutfak tutkunlarına benzersiz bir kaynak sunacak olan bu kitapla İdil Yazar, hayatın mutlu ve hüzünlü anlarına eşlik eden çikolatanın birleştirici gücünden yararlanıyor. 

 

Arka Kapak Yazısı

Çikolatanın birleştiren gücü aşkına! 

 

“Çikolata, insana içindeki çocuğu yaşatır, günlük koşuşturma anında o anın keyfini çıkarmanızı sağlar. Masumdur ve eğlencelidir. Yerken en sevdiğiniz şarkıda dans ediyormuş gibi heyecan dolarsınız. Bu yüzden çikolata, mutluluk dolu bir ruh hâlidir.” 

 

Çikolatanın öyküsüyle başlayan, sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli 53 tatlı tarifi ile devam eden bu eşsiz yolculuğa hazır mısınız? 

 

 

Özgeçmiş

İdil Yazar

1985 Bursa doğumlu İdil Yazar, lise eğitimini Koç Lisesi’nde tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için Amerika’ya yerleşti. Babson College’da Girişimcilik ve Pazarlama bölümlerinden mezun oldu. İki sene New York’ta dünyanın en büyük kozmetik şirketlerinden biri olan Coty’de görev aldı. 2009’da Türkiye’ye döndükten sonra kurumsal çalışma hayatına Digitürk ve Lig TV’de devam etti. 2013’te Mutfak Sanatları Akademisi’nde profesyonel aşçılık eğitimi aldı. Televizyon tecrübesini, aşçılık eğitimini ve mutfağa olan tutkusunu 2015’te “İdil Yazar” YouTube yemek kanalını açarak dijitalde birleştirdi. Yayınladığı 1000’den fazla tarifiyle, YouTube’un en büyük kanallarından birine sahip. 2016-2019 yılları arasında önce hurriyet.com.tr, ardından Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 2019 yılında “30 Dakikada Atıştırmalıklar”, “30 Dakikada Ana Yemekler” ve “30 Dakikada Tatlılar” isimleriyle 3 adet yemek kitabı yayımlandı. İdil Yazar, Mİ’CAO CHOCOLATES’ın kurucu ortağı. Aynı zamanda “Eat and Shine” adında açtığı İngilizce YouTube kanalı ile Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı hedefliyor.