Halkın Adamı Muammer Başkan

Ne zaman, nerede hangi mahallede olacağı belli değil. ilçe sakinlerinden ve Muhtarlardan önce esnafa gidiyor. Mahalleye dönüşen köylerde vatandaşı dinliyor. Devlet işleri ile şahsi işlerini de birbirine karıştırmıyor.

Tortum’daki sıkıntılara da kalıcı çözüm üretilmesi için adım atılıyor.

Başkanın Tortum’da normalleşmeyi sağlaması, kurumların barış ve uyum içinde çalışması için üzerine düşeni yapması, bu İlçe için yaptığı en güzel şey.

Muammer Bey’in yaptığı muhakkak daha başka güzel şeyler de vardır. Yapacağı güzel şeyler de olacaktır. Tortum’da kurumlar arası barışı sağlayıp, halkın güveni ve desteğini de arkasına aldıktan sonra icraatlar da peş peşe geldi.

Bu ilçede işadamları, gırtlağına çöküp himmet isteyen, vermediğinde vergi denetmenlerini, sigorta müfettişlerini salıp ocağına incir ağacı diken FETÖ’cülere zorla paralar verdi. Hem de büyük paralar... Aynı işadamları, halkın içinde olan başkanın ricasıyla seve seve okullar, hastaneler, camiler ihtiyaç olan her ne varsa katkı sunacaktır.

İşadamları, devletin kudretini, şefkati ile birlikte hissettikten sonra, FETÖ ve benzeri yapıların tehdidinden korunacağını inanınca, bu ilçenin kaynaklarıyla kazanılan paralarının bir kısmı bu ilçede  hizmete, mutluluğa dönüşecektir.

Önümüzdeki günlerde her köyden işadamlarının gönüllü bağışları ile yapılacak işlerin protokollerinin imzalanması, temellerinin atılması gibi törenlere koşturuyor olacağız gibi bir his taşıyorum. Geçmişte, devletin kurumlarında görev yapan mensupları tarafından FETÖ’nün kucağına itilen hayırsever vatandaşların bağışları da Tortum ve Tortum’lunun yararına işlere dönüşecektir.

Kavgadan kaybeden Tortum’un, uyumla kazanma dönemini başlattığı için Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğiter’e Tortumlular olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu arada Erzurum’da hiç bir kurumun ve yöneticinin Tortum belediye başkanı ile kavga etmek için gayret içinde olmadığını görünce, geçmiş kavgaların sebeplerini de anlamış olduk.

Giden belediye başkanlarını suçlamıyorum. Her hangi bir siyasi partinin de sorumlu olduğunu iddia etmiyorum. Sadece, “İnşallah, birileri kişisel ikbali için Muammer Yiğiter’i hastalıklı girdabın içine çekmez” diyorum.

Bu şehirde adam harcama hastalığına kapılmış züppeler vardır. Halkın sevdiği faydalı insan ya da kuruluş gördüler mi, kendi gereksizlikleri ortaya çıkmasın diye harekete geçer. O yüzden, çalışmaları ve yaklaşımlarıyla 'Tortum'a lazım olan Başkan bulunmuştur' algısı oluşturan Muammer Yiğiter'i, harcamayalım, harcamak isteyenlere izin vermeyelim.

Esendurak mahallesi sakinlerinden Köksal Sevim 50 yaşında olduğunu, şimdiye kadar böyle hizmet alamadıklarını dile getirdi. ‘’Toplam bu derede 16 köy olmasına rağmen bugüne kadar kimsenin bu köylerin varlığından haberi yoktu. Başkan Muammer Yiğiter ve Saha amiri Özcan Çaycı, Deniz Sarıca’nın üstün çalışmaları neticesinde köylerimiz bugüne kadar görülmemiş hizmetlere kavuştu. Bir nevi bu köylerin kaderi değişti’’ dedi

Dileğimiz   ilerleyen günlerde Başkanımızı daha güzel hizmetler içinde görmek.

 

  • 1 / 1 Halkın Adamı Muammer Başkan 0