Erzurum Haber Girişi : 13 Ekim 2021 14:20

Gazeteciler basın birliği derneğinden vali Memiş'ziyaret

Gazeteciler basın birliği derneğinden vali Memiş'ziyaret

Gazeteciler Basın Birliği Derneğinden Vali Okay Memiş’e ziyaret 

Gazeteciler Basın Birliği Derneği daveti üzerine Erzurum’a gelen Azerbaycanlı araştırmacı yazar Gülsüm Adilgızı beraberinde Gazeteciler Basın Birliği Derneği Başkanı Kerem Altın, yönetim kurulu üyeleri Sema Örs ve Hakan Dikmen ile Erzurum Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret ettiler.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarete, Azerbaycanlı Araştırmacı yazar Gülsüm Adilgızı, Gazeteciler Basın Birliği Dernek Başkanı Kerem Altın, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Dikmen, Sema Örs ve Kanaat Önderleri Derneği Başkanı İbrahim Özmen katıldı. 

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette katılımcılara hitap eden Vali Okay Memiş,“Vatan uğruna kanlarının son damlasına kadar mücadele eden şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı ömürler diliyorum.” dedi.

Vali Memiş, “Ülkenin bölünmez bütünlüğü için şehitler verildi. Bu güzel ülkemiz için mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Allah bizleri şehitlerimize karşı ahirette mahcup etmesin. Onlar genç yaşta bu ülke için canlarını feda ettiler, biz de görevimizi yaparken onlara layık olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret esnasına söz alan Araştırmacı yazar Gülsüm Adilgızı Erzurum’a davet edip getirdikleri için çok memnun olduğunu belirtti. Araştırmacı Yazar Gülsüm Adilgızı  1990 yılından itibaren günümüze kadar olan Karabağ savaşında Ermenilerin Azerbaycan’a yapmış olduğu savaşlar ve bu savaşlarda şehit olan askerlerimiz aynı zamanda Hocalı katliamları'nıda içeren 28 kitap çıkardığını belirtti. 

Ziyaret sonunda Araştırmacı Yazar Gülsüm Adilgızı Erzurum Valisi Okay Memiş’e kendi kitaplardan hediye etti.