Erzurum Haber Girişi : 13 Ocak 2022 14:52

Erzurum Şehir Hastanesi yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı

Erzurum Şehir Hastanesi yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı

Erzurum Şehir Hastanesi 

2021 Yılını geride bıraktık. Dönem dönem pandemi dalgaları yaşadık. Bilindiği üzere şehir hastaneleri, pandemi döneminde teknolojik altyapısı ve kapasiteleriyle hem hastalara hem de sağlık çalışanlarına nefes aldırdı.

Yaklaşık 400 bin metre kare kapalı alanı olan, 1572 yatak kapasiteli, olan Erzurum Şehir Hastanesi salgın döneminde çok büyük hizmetler verdi.

Bu süreçte şehir hastanesinde neler oldu. Yaklaşık 1 buçuk milyon hasta muayene edildi. Bunun 3 te 1‘i acil başvurusuydu.Yaklaşık 45 bin hasta covid şikayetleriyle başvuruda bulundu. 10 da 1’i servislere yatırıldı. 

Yine şehirde ki tüm hastalar değerlendirildiğinde yoğun bakımlara yatışlarının %75’ini, Covid yoğun bakımlara yatışların % 96’sı Erzurum şehir hastanesi yüklendi.

Bu süreçte ek olarak neler yapıldı: 

1- ‘’Geleceğe Nefes ‘’ organizasyonu düzenleyerek hastanemizin çevresine 3000 ağaç ekimi yapıldı. Bu alanda önümüzde ki sene yürüme yolu,  bisiklet yolu ve oturma yerleri yapılarak sosyal alan haline getirilecek.

 

2- Yine aynı dönemde ciddi oranda hastanemizin çevre düzenlemesi yapıldı. Bunun için hastane dışında oturulabilmesi için banklar alındı ve yerleştirildi. Hastane dokusunu bozmayan çöp kutuları yerleştirildi. Hastane ile sağlık müdürlüğü arasındaki alan büyükşehir belediyesi ile konuşularak hafriyat temizliği yapılıp, zemin düzenlemesi yapıldı. Şehrimizin kış memleketi olması nedeniyle araya geçiş yolu asfalt düzenlemesi ve mevcut alanın tekrar elden geçirilmesi için 2022 yılı Nisan ayında yapılması kararlaştırıldı. 

 

3-Yine yurt dışı hasta biriminde Covid-19 Pandemisi nedeniyle düşen başvurular özellikle ürolojik, onkolojik ve kardiyovasküler cerrahi için gelen hasta ve yakınlarıyla birebir görüşülüp yakınlarını başka tedavi imkanları içinde hastanemize gelebilecekleri anlatıldı. Bu sayede pandemi nedeniyle düşen başvuru sayısısında ciddi oranda artış sağlandı. 

4- 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Göz, Kulak Burun Boğaz, Radyoloji ve Cildiye kliniklerinde gece polikliniği başlatıldı. 15 Aralık 2021 itibariyle bu Gastroenteroloji ERCP ve endokolonoskopik işlemler için, 1 Ocak 2022 itibariyle Ortopedi ve Nöroloji klinikleri için mesai dışı çalışma başlatıldı.

 

5- 18 Ekim 2021 itibariyle şehrimizde ciddi oranda problem olan nedeniyle hastanemizde randevu süresinin uzamasına sebep olan Ultrasonografi ve dopler ultrasonografi için mesai dışı başlatılarak, tüm randevulara telefonla ulaşılıp sorun çözüldü. Yine bu tarz birikimin önüne geçmek için radyoloji kliniği için 1-2 poliklinikte mesai dışı yapılmasına devam kararı alındı.

6-Güneş Enerji panellerimizde üretilen  enerji şebekede kullanılmaya başlandı. 

 

7- Mevcutta 2 aktif anjio ünitesi olan hastanemize 3. Anjio sisteminin kurulabilmesi için çalışmalara başlandı. Yer düzenlenmesi yapıldı ve montajına başlandı, en kısa zamanda aktive edilip hizmete sunulacak.

8- Pandemi nedeniyle sadece Kanser cerrahisi, Kardiyovasküler cerrahi ve acil cerrahi yapılan hastanemizde normalleşmeyle birlikte hızla 30 ameliyathane odası aktive edilerek tüm cerrahi klinklere ameliyat hizmeti verilmeye başlandı.

9- Günlük, haftalık ve aylık temizlikler düzenlendi ve belli program ve düzen içinde yapılmaya başlandı.

 

 

10- Yemekhane hijyen ve temizliği gözden geçirildi. Yemekler için karekod sistemiyle anket sistemi yapıldı. Tüm bloklarda yemekhanelere bu karekodlar asılarak günlük olarak verilen yemeği  her öğün için ayrı ayrı değerlendirme imkanı sağlandı. Bu sayede anket sonuçlarına göre günlük düzenlemelere  gidilerek hem hastaların hem de çalışanların yemek memnuniyet oranları arttı.

 

11-Yemek dağıtımında soğuk ve sıcak muhafaza özellikleri olan yemek araçları (metrey) devreye girdi. Artık daha hijyenik koşullarda dağıtım yapılıyor hem de yemeğin sıcaklığı korunmuş oluyor. Bu sayede içecek ve tatlılarda soğuk olarak sunuluyor.

 

 

12- Yine hastanemiz için Appstore ve Google play store için uygulama yaptık. 01 Ocak 2022 itibariyle aktive olan bu uygulama hem çalışanlarımıza hem de vatandaşımıza açık olacak. Uygulamada hastane içi navigasyon sitemi mevcut, bu sayede istediği idari büroya, polikliniğe, servise ya da yoğun bakıma bu sistem aracılığıyla takip sistemi ile ulaşabilecek, isterse gittiği koridoru uygulamadaki anlık çekilen resimle karşılaştırabilecek. MHRS den alınmış randevular otomatik olarak ekrana düşüp istenirse hasta kayda gitmeden sistem kaydı yapılabilen, hangi bölümde hangi hekimin olduğunu görülebileceği ve hastanemizle ilgili haberlerin ve bilgilendirmelerin yapıldığı bir uygulama olacak.

 

13- Pandemi nedeniyle yoğun bakımlarda hasta ziyareti  yapılamadığı için, daha önce aktive edilen hasta odalarında kamera sistemiyle hasta yakınlarına hastalarını görme imkanı sağlayan kamera sistemi tüm 3. Düzeylere konuldu. 2022 planımız 2. Düzey yoğun bakımlara kamera sisteminin konulması olarak düzenlendi. 

 

 

14- Tüm hasta yönlendirme personelimize ve hasta kayıt sekreterlerimize hastanemizin logosunu taşıyan çalıştığı birimi gösteren kıyafetler dağıtıldı. Hasta yönlendirmelerde ki çalışanlarımızın çalışma düzenleri ayarlanıp daha aktif hizmet vermeleri sağlandı. 2022 yılında Etkili iletişim Becerileri ile ilgili kurum içinde bu personelimiz için eğitim programı düzenlenecektir. 

15- Çocuk Acil serviste 1 olan hekim sayısı uzman dahil 5’e çıkarıldı. Artan ihtiyaca göre gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

16-Şehit, gazi ve engelli vatandaşlarımızın kendileri ve 1. derece yakınları için başvuru birimi oluşturuldu. Burada 1 sekreterya , 2 yönlendirme personelimiz başvuran hastalarımızın poliklinik, laboratuar ve görüntüleme işlemleri için birebir yardımcı olacak.

 

17-Eğitim birimi için bölüm bölüm çalışma planı hazırlandı. Hemşirelik hizmetleri davranış modelleri eğitimi, persoel görev, yetki ve sorumlulukları, hastane acil kodları eğitimleri uygulandı. 

 

Randevu Şikayetleri

Biz günlük yaklaşık 3500-4000 randevu açıyoruz, 3000 hastada randevu dışı ve acil servislerde bakılıyor. Toplamda günlük muayene sayımızda 6500 civarı. Fakat açılan bu randevuların 2000 kadarı il dışından yani komşu illerden (Ağrı, Kars, Erzincan, Bayburt, Iğdır, Bingöl ) alınıyor. Aynı zamanda alınan tüm randevuların gerçekleşme oranı %55-60 arasında kalıyor. Yani randevu alan vatandaşlarımız aldıkları randevulara gelmiyor. Açılan 3500-4000 randevunun yaklaşık 1500’ü gerçekleşmiyor. Haliyle aslında randevu açılmıyor değil, açılan randevular sadece Erzurum’dan alınmıyor, hem il içi hem de il dışı alınan randevulara da riayet edilmiyor. 

Bu duruma çözüm bulabilmek için gece poliklinikleri açtık. 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Göz, Kulak Burun Boğaz, Radyoloji ve Cildiye kliniklerinde randevulu gece polikliniği başlatıldı. 15 Aralık 2021 itibariyle bu Gastroenteroloji ERCP ve endokolonoskopik işlemler için, 1 Ocak 2022 itibariyle Ortopedi ve Nöroloji  klinikleri için randevulu gece polikliniği başlatıldı.

Randevu probleminin temelinde pandeminin devam etmesi, çevre illerden yoğun bir şekilde hasta akışının olması ve alınan randevulara riayet edilmemesi var. Hastane yönetimi olarak bu konuyla özel olarak ilgileniyoruz.