politika Haber Girişi : 01 Eylül 2021 00:38

Erdoğan net konuştu: Kimsenin kapısında dilenci olmayacağız

Erdoğan net konuştu: Kimsenin kapısında dilenci olmayacağız
Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Töreni'e katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Erdoğan: Artık kapılarda dilenci değiliz - Son dakika haberleri

Cumhur Başkanı 

Erdoğan'dan flaş açıklamalar 
GİRİŞ 31.08.2021 18:24GÜNCELLEME 31.08.2021 18:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz ve Harp Okulu Diploma Töreni'nde yaptığı konuşmada satır başları ile şunları söyledi.

 "Geçtiğimiz günlerde 950 yıldönümünü kutlağığımız Malazgirt 950 yılı kutlamaları çerçevesinde bundan sonraki hedeflerimize sizler de katkı sunacaksınız. 

Bu mübarek oduyu yozlaştırmak ve içten içe çürütmek için çok uğraşıldı oyunlar oynandı. 

Yeni dönemde  Deniz ve Hava Harp okulu başarıları ile takdir ve takip edilen bir hale gelmiştir. 

Kurduğumuz devletler vasıtası ile kurduğumuz medeniyetler ile sürekli kendimizi geliştirdik ve insanlara huzur sağladık. Bu coğrafyalar gözükünü kan bürümüş devletlerin eline geçtiğinden beri hep gözyaşı içinde kaldı.

PKK'dan FETÖ'ye kadar tüm tuzakları teker teker ber taraf ederek aydınlık geleceğimize doğru adım adım ilerliyoruz.  Bunun için de askeri yapımızı en iyi noktaya getirmek için tüm çabalarımızı sürdüreceğiz, Kendi göbeğimizi kendimiz keserek kimseye muhtaç olmadan yolumuza devam edeceğiz.

Azerbaycan'da SİHA'larımız, Libya'da SİHA'larımızla vardık. Kimsenin kapısında dilenci olmayacağız. Ne zaman ki bunları inşa ettik, eşi benzeri görülmemiş engellerle karşılaştık.

Artık İHA'larımız, SİHA'larımız  Akıncı'larımız var. Kapılarında dilenci değiliz. Biz ABD'den iHA istedik bize burun kıvırdılar. Kıbrıs'ta bize telsiz bile vermediler. Ama bugün en acil olandan başlayarak birer birer üretmeyi başardık

Ülkemize meşru yollardan verilmeyen silahların, terör örgütlerinin uhdesinde alel ade satıldığını tespit ettik. Bununla meselenin  başka olduğunu gördük ve kendi gücümüze ve imkanlarımıza yüklendik. İşte son olarak  dünyada sadece 3 ülkenin üretibildiği taarruzi hava aracını ürettik.  Dünyadaki muadillerinden çok daha iyisini üretebilen hale geldik. 

 "Ülkemizin huzuruna, milletimizin birliğine, devletimizin gücüne ve itibarına saldırılmasının sebebi Türkiye'yi tekrar oyun dışına itme hesabıdır."

15 Temmuz'u anlamayanlara nihai mesajı 2023'te vereceğiz."

Tankından topuna, füzesinden radarına, bombasından tüfeğine nice sanayi ürününde dünyadaki muadillerinden daha iyisini üretebilen bir ülke haline geldik."

Milletimiz önünde oynanan oyunun gerisindeki sinsi niyeti gözleriyle gördü. Vesayetten darbeye her yolu denediler netice alamadılar bundan sonra da başaramayacaklar.

Türkiye 100 yıllık değil, 600 yıl artı 100 yıl, 1000 yıl artı yüz yıldır, Cumhurbaşkanlığı forsundaki bayrakların her birinin bir hikayesi bir anlamı var. İşte bunun için, geçmişini, mazisini bilerek atiye bakan gençler yetiştirmeliyiz.  

İki gün önce, Milli Savunmanın dev karargahının temelini attık. Nereden nereye bu duygularla diplomasını alan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.