Sinema Haber Girişi : 24 Mayıs 2022 12:58

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ “KISA FİLM YARIŞMASI” BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ “KISA FİLM YARIŞMASI” BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

“Bir arada film izlemek mümkün.” sloganıyla yola çıkan ve bu yıl 17-23 Ekim tarihleri arasında 10’uncu kez gerçekleştirilecek “Engelsiz Filmler Festivali”, tüm Türkiye’den sinemaseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Festival kapsamında ilki 2021 yılında düzenlenen ve bu yıl dahil edilen para ödülüyle ikinci kez gerçekleşecek “Kısa Film Yarışması” için başvurular 14 Temmuz’da son bulacak.
 

Kısa filmlerin sanatsal gücünü seyirciler, genç yönetmenler ve sinema profesyonelleriyle birleştirerek yeni bakış açılarını beyazperdeye yansıtmayı planlayan “Kısa Film Yarışması”na başvuruda tema kısıtlaması bulunmuyor. Kurmaca ve animasyon türünde, süresi 20 dakikayı aşmayan2021 ve 2022 yapımı ulusal ve uluslararası kısa filmlerin başvurularını bekleyen yarışma, tüm dünyadan kısa filmlerin katılımına açık olarak gerçekleştiriliyor.

 

Son başvuru tarihi 14 Temmuz olan “Kısa Film Yarışması”nda finale kalarak, festival programında yer alacak filmler 2 Ağustos tarihinde açıklanacak. Bu yıl para ödülü de verilecek yarışmada jüri üyeleri En İyi FilmEn İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini, izleyiciler de oylarıyla Seyirci Özel Ödülü’nü belirleyecek. En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo’nun 500’er USD ödül alacağı yarışmanın En İyi Film ödülü ise 1000 USD olacak.


Kısa Film Yarışması’na başvurular, filmfreeway.com üzerinden yapılabilecek. Başvuru koşulları ve festivale dair detaylı bilgi için www.engelsizfestival.com ve filmfreeway.com/AccessibleFilmFestival adresleri ziyaret edilebilir. 

 

Festivalin diğer basın bültenlerine https://drive.google.com/drive/folders/1jiUPdIrd1WZjslz6DQMZqccNp0tHCXzd?usp=sharing linkinden ulaşabilirsiniz.