GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mayıs 2019 16:31

Diyabetliler, omurilik felçlilerine destek için koştu

Diyabetliler, omurilik felçlilerine destek için koştu
Tip 1 diyabetlilerin yaşamın her alanında olduğu gibi spor konusunda da engel tanımayacağını göstermek amacıyla oluşturulan Diyabet Koşu Takımı TEAM1, 5 Mayıs?ta İzmir?de düzenlenen Wings For Life World Run?da omurilik felçlilerine destek için koştu. TEAM

Diyabetliler, omurilik felçlilerine destek için koştu ile ilgili görsel sonucu

Tip 1 diyabetlilerden oluşan Diyabet Koşu Takımı TEAM1, 5 Mayıs’ta İzmir’de düzenlenen Wings For Life World Run organizasyonunda omurilik felçlilerine destek verdi. Tip 1 diyabetlilerin yaşamın her alanında olduğu gibi spor konusunda da engel tanımayacağını göstermek amacıyla oluşturulan TEAM1, bu kez omurilik felcine dikkat çekmek için koştu.

 

Diyabetli koşucular, omurilik felçlilerine destek vererek her iki hastalık için de farkındalık yaratmak adına yarıştı. Wings For Life World Run, omurilik felcinin tedavisine kaynak sağlamak için 2014’ten bu yana düzenleniyor. Organizasyon bu yıl 5 Mayıs’ta Wings For Life World Run katılımcılarını İzmir’de ağırladı. Tüm dünyada aynı anda başlayan koşuyu TEAM1 takımı üyeleri başarıyla tamamlarken, takım üyelerinden Gönül Kayner da kendi yaş kategorisinde (55) üçüncü oldu.

 

Türk Diyabet Cemiyeti tarafından Novo Nordisk Türkiye’nin koşulsuz sponsorluğuyla hayata geçirilen projenin amacı, diyabetli insanların insülin tedavisi sayesinde hayatlarında hiçbir aktiviteden geri kalmalarına gerek kalmadığını, herkes gibi spor yapabileceklerini ve sporcu olabileceklerini göstermek.

 

Ocak 2018’de kurulan TEAM1 takımı bugüne kadar Runatolia (2018 ve 2019), Tuz Gölü, Likya ve İstanbul maratonlarına katıldı. Ayrıca takım kaptanı Gürkan Açıkgöz CanalAventure adında Fransız bir organizasyonun düzenlediği 5 Kıtada 5 Ultra Maraton’a katıldı ve şu ana kadar 4 yarışı tamamladı. Gürkan Açıkgöz genel klasman birincisi olarak 15-24 Mayıs tarihlerinde organizsyonun son ayağı olan Avustralya yarışına katılacak ve 5 kıtada 5 ultramaraton koşan ilk Tip 1 diyabetli unvanını kazanacak.

 

TEAM1 projesi ilk yılında Outdoor Fitness, Sağlık Gönüllüleri Derneği ve Altın Havan olmak üzere 3 kurumsal sosyal sorumluluk ödülü kazanmayı başardı.

 

TEAM1 ekibinin hikayesini sosyal medyadan da takip edebilirsiniz

Instagram @team1.diab #team1diab #5kıtada5ultramaraton