Eğitim Haber Girişi : 26 Temmuz 2022 23:15

Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden LGS’de rekor başarı

Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden LGS’de rekor başarı
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçlarında Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi rekor kırdı. Okul, 0,12 yüzdelik dilimiyle büyük bir başarı elde etti. Geleceğin Türkiye?sini inşa edecek başarılı öğrencilerin tercih ettiği okula giren

Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim veren, alanında ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), LGS tercih dönemini bir rekorla tamamladı. 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi için ilk öğrencilerini kabul edecek olan okul, yüksek puanlarla öğrenci alarak, köklü liselerin puanlarının üzerine çıkarak önemli bir başarı elde etti. Demirören Medya MTAL, birçok Anadolu ve Fen lisesinin yüzdelik dilimlerini geride bırakarak zirvede yer aldı. Türkiye’nin dört bir yanından başarılı öğrenciler tarafından tercih edilen okul 0,12 yüzdelik dilimden öğrenci aldı. 

 

Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümle açılan lisede öğrenciler, basılıdan dijital medyaya, televizyondan podcast’e, sosyal medyadan YouTube’a kapsamlı bir müfredatla dünya standartlarında çağdaş bir eğitim alacak. Lisede 15’er kişilik 2 sınıfta, 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 30 öğrenci 5 yıllık eğitim alacak. Hazırlık sınıfında öğrenciler yabancı dil derslerini ana dili İngilizce olan öğretmenlerden alacaklar. 

 

Okul, Türkiye’nin en büyük medya grubu olan Demirören Medya’nın içinde eğitim verecek. Mezunlar aldıkları eğitim sayesinde geleceğin Türkiye’sini inşa edecek.