Eğitim Haber Girişi : 17 Ağustos 2021 11:35

Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan Kariyer Vaat Eden Burs Fırsatı

Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan Kariyer Vaat Eden Burs Fırsatı

Türkiye’nin yetişmiş insan gücünü artırmak için 33 yıldır faaliyet gösteren Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın (CEV), mühendislik fakültelerinin 3. ve 4. sınıflarında okuyan başarılı öğrencileri endüstriye kazandırmak amacıyla geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Care Your Career programına yeni dönem başvuruları başladı. Başvurular 22 Ağustos’a kadar devam edecek. Care Your Career, diğer burs programlarından farklı olarak, bursiyerlere karşılıksız maddi desteğin yanı sıra, geleceklerini şekillendirecek kariyer imkânları da sunuyor.

 

 

 

Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından Coşkunöz Holding’in kurucusu Kemal Coşkunöz tarafından endüstriye yetişmiş insan gücü kazandırmak amacıyla 1988’de kurulan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), 33 yıldır eğitime verdiği yoğun ve nitelikli desteği, yeni fikir ve programlarla devam ettiriyor. Bu misyon çerçevesinde geçtiğimiz yıl başlatılan Care Your Career programının yeni dönem başvuruları başladı. Başvurular 22 Ağustos’a kadar devam edecek.

 

Üniversitelerin mühendislik fakültelerinin 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin başvuruda bulunabileceği program, hak kazanan bursiyerlere sadece maddi destek sağlamakla kalmıyor; Care Your Career kapsamında, muadil programlardan farklı olarak staj, istihdam ve kariyer fırsatları da sunuluyor.

 

Öğrenciye özel program tasarımı

 

Yapılan başvurular, başarı ve ihtiyaç sahipliği olmak üzere iki ana kriter üzerinden değerlendiriliyor. Programa kabul edilen her öğrenci için nitelikleri, ilgileri ve ihtiyaçlarına göre ayrı bir program tasarlanıp uygulamaya konuyor.  

 

Öğrencilere ayrıca, programa katkı veren iştirakçi şirketlerden bir mentor atanıyor. Mentor, mesleki tecrübesini sorumlu olduğu öğrenci ile paylaşmanın yanı sıra, öğrencinin ilgi alanları ve akademik geçmişine en uygun alan veya birimleri dikkate alarak staj programını baştan sona planlıyor.

 

Program kapsamında öğrencilerden, stajları boyunca alanlarıyla ilgili bir projeyi üstlenmeleri ve o projeyi şirket içerisinde çalışan deneyimli meslektaşları ile birlikte hayata geçirip sürdürmeleri de bekleniyor. Care Your Career programında, bursiyerlerin istekleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak ve aynı zamanda okulları ile yapılan ortak değerlendirmeler neticesinde eğitim hayatlarının etkilenmemesi ön koşulu ile, öğrencilere yarı zamanlı iş imkanları da sağlanıyor.

 

Parlak bir kariyer yolu için ilk adım

 

CEV Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, programla ilgili değerlendirmede bulunarak “Yüksek nitelikli ve yoğun eğitim programı ile, öğrencilere ileride dahil olacakları endüstrilerde deneyim kazandırmayı hedefleyen Care Your Career, ülkemizin en önemli istihdam meselelerinden biri olan ‘tecrübesiz yeni mezun işsizliği’ konusunda, üniversite-STK-sektör iş birliği içinde, kurumsal ve sürdürülebilir bir çözüm yolu sunuyor” dedi.

 

Mühendislik öğrencilerine öğrenme, kendini geliştirme, yeteneklerini ve ilgilerini hayata geçirme fırsatı sunmanın yanında parlak bir kariyer yolu da açan programa https://www.coskunozegitimvakfi.org/tr/faaliyetlerimiz/care-your-career-burs-programi linkinden başvurulabiliyor. Başvurular 22 Ağustos tarihine kadar devam edecek.