politika Haber Girişi : 05 Haziran 2021 17:32

CHP Kadın Kolları Erzurum'a çıkarma yaptı

CHP Kadın Kolları Erzurum'a çıkarma yaptı
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirdikleri "Yaşam Hak" projesi kapsamında Erzurum'a geldi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve aynı zamanda PM üyesi olan Aylin Nazlıaka “Yaşam Hak”projesi kapsamında beraberindeki heyetle Erzurum ziyaretini 23 Temmuz Kongre ve Milli Mücadele Müzesi’ni ve Aziziye Tabyalarında bulunan Milli Kahramanımız Nene Hatun’un kabrini ziyaret etti.

 

Nazlıaka ve CHP Erzurum heyeti Erzurum’da bulunan 23 Temmuz Kongre ve Milli Mücadele Müzesi’ni ziyaret ederek alanda bulunan kalabalığa Atatürk'e yönelik yapılan hakaretlere cevap verdi. Nazlıaka; “Ayasofya Camisi’nde Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan hakkında CHP Kadın Kolları' olarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e son zamanlarda hakaretler ediliyor. Ebedi liderimiz Atatürk'e hakaret edenlere Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Erzurum'dan bu tarihi mekândan sesleniyorum. Biz Cumhuriyet kadınları, Nene Hatun'un nesli olarak, Ulu Önderimizin sözleriyle size cevap veriyorum. Geldiğiniz gibi gideceksiniz” dedi.

 

Yaşam hak projesi hakkında da bilgi veren Nazlıaka ;
''Son 18 yılda, kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda o kadar geriledik ki kadınlar en temel hakları olan yaşam hakkını kaybetmeme mücadelesi verir hale geldi. Örgütlü gücümüzü kadın dernekleriyle birleştirdik ve 81 ilde kadına yönelik şiddetle mücadele için proje başlattık. Kadınların yaşadıkları her bir şiddet vakası, yol haritamızı oluşturdu. Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturarak, kadına yönelik şiddeti bitireceğiz. CHP'nin 81 ildeki tüm kadın örgütleri bu projenin bir parçası. Amacımız sadece şiddet gören kadınların yaşam hakkını savunmak değil; aynı zamanda bu yaşama yön vermek, değiştirmek. Bu değişim, birlikte kuracağımız eşit ve aydınlık yarınların da habercisi olacak'' diye konuştu.

erzurumpolitik.com

Hakan POLAT

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.