politika Haber Girişi : 07 Mayıs 2021 01:06

CHP'de milyonluk kriz

CHP'de milyonluk kriz

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek'in CHP'de çıkan "650 milyon TL" krizi hakkında "3 yılda 650 milyon TL'yi nereye harcadınız?" sorusunu sordu. Akıllara muhaliflerin bile güvenmediği CHP'nin anketçisi Kemal Özkiraz geldi. Bu büyük meblağdan, İnce aleyhine de anket uyduran Özkiraz ne kadar aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Mustafa Kemal Çiçek, "İnce'ye yapılan bağışlar manipüle edildi" açıklamasını yaptı. Çiçek, CHP'ye "Hangi TV kanallarına para aktardınız? Bunu açıklayın" çağrısı yaptı.

CHP'NİN ANKETÇİSİ KEMAL ÖZKİRAZ'IN PAYINA 650 MİLYON'DAN NE KADAR DÜŞTÜ?

Akıllara sahada değil de masa başından anket uydurup medyaya servis eden CHP'nin kadrolu anketçisi Kemal Özkiraz geldi. Çiçek'in bahsettiği 650 mİlyon TL'den Özkiraz'ın sahibi olduğu Avrasya Araştırma Şirketi'ne ne kadar peşkeş çekildiği ise henüz açıklanmadı.

 

ÖZKİRAZ'A KENDİ YANDAŞLARI BİLE GÜVENMİYOR

TİP'li Ahmet Şık, 12 Mart'ta sosyal medya hesabından Avrasya'nın anketi ile ilgili, "Aynı şirket lider adı vererek soru yönelttiğini belirttiği 1 Mart tarihli çalışmasında Sarıgül için % 1,6 Muharrem İnce için % 1,5 oy oranı belirlemişti. Seçmen 10 günde bilinçlendi mi yoksa lider adı verilmeyince partilerin esamisi okunmuyor mu? Ya da çalışma mı güvensiz?" sözlerini kullanmıştı. Özkiraz, İnce'ye karşı da manipülatif anketler yapıyor.

 

Mustafa Kemal Çiçek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Bir istifa açıklaması yaptım. Bu istifa açıklama esas itibariyle duygusal bir haykırıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin onurlu bir süreç içerisinde vekilliğini ifa ederken, yaşamış olduğum hususların kamuoyu tarafından da tam ve eksiksiz olarak bilinmesini istedim. Bu kapsamda sizin belirttiğiniz hususa gelmek gerekirse, CHP içerisinde bir tartışma söz konusuydu. Bu tartışmada Sayın Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı kampanyası esnasında yaptığı çalışmalarda vatandaşlarımızın bağışlarıyla ifa edilen kampanyanın, YSK tarafından ibra edilmesine rağmen, bu hususlarında Resmi Gazete'de yayımlanası sabit iken, sayın Muharrem İnce'nin yıpratılması amacıyla bu kampanyadan çeşitli meblağları kendisine aldığı, kendisinin bir şekilde varlıklar elde ettiğini ve daha sonrada daha ileri götürmek suretiyle çeşitli iddialarda bulundular.

Bu açıklamalarımın kamuoyuna bu kadar yüksek düzeyde mal olacağını tahmin edememiştim. Kamuoyu bunu çok detaylı tartışmak suretiyle gündeme getirdi. Her siyasi parti özellikle kamudan, hazineden bu milletin vergilerinden hazine yardımı almakta. CHP de bu kapsamda diğer partilerde olduğu gibi almakta. Benim dile getirmek istediğim husus, Muharrem İnce haksız, mesnetsiz ve kötü bir niyetle yıpratılmak istenirken, siz 3 yıllık süreçte yaklaşık 650 milyon TL'yi hangi yönlerle, nerelere yaptınız? Bunun hepsi benim açıklamamda belirttiğim üzere medya organlarına veya anket şirketlerine aktarılan meblağlar değil. 3 yıl içerisinde dönen 650 milyon TL'lik bütçeden bahsediyorum."

 

İNCE'YE AMBARGO UYGULANDI"

CHP yandaşı medya ile ilgili önemli bir bilgi paylaşan Çiçek, "650 milyon lira İnce'ye ambargo uygulayan kanallara aktarıldı" dedi.

"BU MEBLAĞLARDA YETİM HAKKI VAR"

Çiçek şöyle konuştu:

"Muharrem İnce'nin seçim kampanyasında 25 milyonluk bir rakam toplandı. Bu rakamın hepsi harcandı. Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde toplanan meblağlar, adaylar üzerinden yürüyen meblağlardı. Orada siz; Muharrem İnce'ye haksız ve mesnetsiz iddialar yönlendirirken, siz 3 yılda 650 milyon TL'yi nereye harcadınız? Anket şirketleri, çeşitli televizyon kanallarına yönlendirilen meblağlar var. Ben bunun hesabını verin dedim. Her şeyde şeffaflık, kamuoyunun bilgilendirilmesi aranıyorsa bu şeffaflığı gösterin ve açıklama yapın. Bu meblağlarda yetim hakkı var.

 

"TELE 1 İNCE'YE KÜFÜR ETTİ"

Meblağ aktarılan kanallar hangileri? Bugün Muharrem İnce'ye ambargo uygulayan kanallar. Editörünün çıkıp Muharrem İnce'ye hakaret ettiği kanallar. Bugün bu kanallardan bir tanesi; sanırım Tele 1 olması lazım. Muharrem İnce'ye hakaret etti."

"İNCE'Yİ TASFİYE ETMEK İSTEDİLER"

CHP'deki Bizans oyunları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Mustafa Kemal Çiçek, "Cumhurbaşkanı adayı yapılarak İnce tasfiye edilmek istendi" diye konuştu.

"HDP BARAJI GEÇİNCE HAVAYA UÇTU"

Çiçek, "Özgür Özel, Muharrem İnce yüzde 30'u geçince koltuğuna yapıştı." açıklamasını yaptı.

SEÇİM GECESİ CHP'DE NELER YAŞANDI?

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı, seçim süreci ve sonrası yaşananlara değinen Mustafa Kemal Çiçek, "Seçim gecesinden itibaren İnce'ye saldırı başladı" ifadelerine yer verdi. Çiçek, "CHP'nin dış politikası milli değil" eleştirisini yöneltti.

"CHP'DE DELEGELER BASKI ALTINDA"

CHP ve Kılıçdaroğlu'nun eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, "(CHP) Delege yapısı değişti, İnce'ye yakın isimler tasfiye edildi." dedi.

 

Kaynak:https://ilkkursun.site/

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.