Canım çıkaydı Erzurum

Şimdi diyeceksiniz ki  ele de demiyeydin.Tabi bu işin esprisi elbette Her canlının canı kutsaldır ve bir o kadarda kıymetlidir. Bu yazımda memleketimizde sağlık sektörünce görev yapan sağlıkçılar ve sağlığından endişe eden hemşerilerimizden söz etmek istiyorum.

 Sağlıklı olan sağlığının kıymetini bilmez, hasta olanın ise neler çektiğini. Sözde doğunun sağlık merkeziyiz özde olmasa da sözde öyleyiz. Sözde öyleyiz diyorum çünkü; üzülerek söylüyorum ki artık hastaların başka illere gitmesini görmüyor ne sıkıntılar çektiğini yaşamadığımız için bilmiyoruz. Ekonomik durumu iyi olmayıp eşinden dostundan borç alıp tedavi görmek için gittiği şehirde yol-iz bilmeden koşturmak, bir gün içinde halledilmesi gereken işlerini günlerce takip edememek zor Allah yardımcıları olsun.

Alanında uzmanlaşmış hekimlerimizin birer-birer başka illere gitmesi nedeni ile boş kalan branşların yerinin doldurulamaması hastaların şifasını komşu illerde aramasına neden olmuştur. Neden gitmek zorunda kalır bir hekim sormamız lazım ilgililere. Ben söyleyeyim isterseniz belki sesimizi duyar mağdur olan hastalara can olabilirsek ne mutlu bizlere

Hekimlerin kendi içlerindeki kaprislerimi desem maddiyatı az bulanlarımı desem, üst yönetimdeki kişilerin banane gidersen git demelerini mi desem, koltuklara gelene kadar herkesin yalakalığını yapan o koltuklara oturduktan sonra ben ne dersem o olur mantığı ile hareket edeni mi desem, hastayı düşünmek yok Erzurum’u düşünmek yok Devlet zarar eder diyen yok daha neler- neler işin aslı  olan güzide şehrimizin fedakâr insanlarına oluyor Yüce Rabbim tüm hastalarımıza Acil şifalar versin.