Buyurun Başkanlar tercih sizin

Ah şu mevkii makam sahibi olan insanların özellikle de belediye başkanlarının reklam kokan bir şekilde kazanın başında aşure dağıtırken görünce güleyim mi yoksa ağlayayım mı şaşırıyorum,

Başkanları nikâh kıyarken, yollar asfaltlanırken boy boy resim çektirmelerine ne demeli bilmiyorum varın siz deyin.

Bazı başkanların çıkıp reklam yapmasına ne demeli. Benim dönemimde şu kadar sıcak asfalt atıldı şu kadar parke yol yapıldı işte benden öncekilerden şu kadar fazla yol yaptım açıklamalarını duyunca gerçekten gülüyorum bunlara.

Sanat, kültür, yol yapım işleri, çöplerin toplanması, temizlik vs. bunlar belediyenin kanuni olarak yapması gereken işler. Bunları işlerden saymak ayıptır. Esas mevzuya gelelim projelerinizi anlatın. Bu memlekete katma değerde bulunacak projelerinizden söz edin. Tabii atmayın gerçekleştirebileceğiniz projelerinizi söyleyin.

Bence belediye başkanın esas vazifesi öncelikle bu şehrin simasını değiştirecek, kaliteli göçü durduracak, yatırımcıları şehre kazandıracak büyük projelere imza atmaktan geçer.

Tabii ki bu önemli hizmet ve yatırımların yapılabilmesinin yolu da başkanların bütçemiz yetersiz gibi birtakım bahanelerin ardına sığınmadan güvenilir proje ekipleri oluşturmasından, kaynak oluşturmaktan geçer. Ama nerede bizde o şans.

Başkanlar sağ olsunlar göreve gelir gelmez etrafını saran kalibresiz, kalitesiz birkaç uyanığın kafa koluna dümen suyuna giriyorlar. Hatta yıllardır bu şehre zerre menfaati dokunmayan oda başkanlarının sözü ile hareket ediyorlar.

Yaşadıkları şehri değil, sadece kendilerini ve ekonomik çıkarlarını düşünen bu kalibresizler başkanların dalkavuğu gibi hareket edip Padişahım çok yaşa diye bol bol methiyeler dizip başkanların belki de gerçekleri görmesine mani oluyorlar. Oysaki o koltuğa talip olan akıllı bir belediye başkanın, öncelikle aklı başında liyakati esas alarak bir proje ekibini kurmasının yanı sıra, yanında kendisini ciddi şekilde eleştirecek onlara yol gösterecek kişilere ihtiyacı olacak. Bence bu kolay mı her başkan bunu kabullenecek olgunlukta mı orasını bilemem. Başkanların basında hakkında çıkan en küçük bir eleştiriye bile tahammülleri yokken kendilerini eleştirecek kişileri yanında tutarlar mı bu mümkün olur mu?

Şöyle memleketimize göz atalım. Yıllardan beri memleketimizin çehresi değişecek bu hizmet bu yatırım bu eser falanca belediye başkanı zamanında yapılmıştır denilebilecek bir eser, bir yapı halk adına yaşama geçirilmiş ses getiren bir çalışma var mı?

Yapılan rutin çalışmalar. Aksatılmadan ödenen personel maaşları ile övünülmesi bile yıllardır bir sanat haline gelmiş.

Başkanların gece gündüz çalışıyorum, doğru dürüst uykum yok dediklerinde gerçekten çok gülüyorum.

Tamam, başkanım çok çalıştığını dile getiriyorsun. Tamam, başkan çok çalışıyorsun uyumuyorsun da, ortaya koyduğun eserler nerede, Hani o seçim vaatlerinde dile getirdiğin büyük projeler nerede.

Neyse ben gazeteci adayı olarak memleketim adına bir kez daha eleştiri görevimi yerine getireyim. Onlar ise isterlerse yine kazanın başında aşure dağıtsınlar isterlerse billboardlarda reklam yapsınlar. Bu benim işim değil demeyi düşünmeden üstlerine cübbe geçirip yakınlarının, zengin ailelerin nikâhlarını kıysınlar. Böylece de bu millete başkanlık yaptıklarını sansınlar.

Buyurun başkanlar tercih sizin.

Hakan Dikmen

Etiketler : HAKAN DİKMEN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.