Bölge Haberleri Haber Girişi : 11 Ağustos 2022 21:30

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ AKAT MAHALLESİ'NDE DEPREM TATBİKATI DÜZENLEYECEK

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ AKAT MAHALLESİ'NDE DEPREM TATBİKATI DÜZENLEYECEK
Beşiktaş Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi?ni anma ve olası İstanbul depremine karşı hazırlıklı olunması amacıyla 13 ve 14 Ağustos?ta deprem tatbikatı düzenleyecek. AFAD, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, İBB AKOM, İMOB, İZEV, TAP, Dağ Arama Kurtarma eki

Beşiktaş Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’ni anma ve olası İstanbul depremine karşı hazırlıklı olunması amacıyla 13 ve 14 Ağustos’ta deprem tatbikatı düzenleyecek. AFAD, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, İBB AKOM, İMOB, İZEV, TAP, Dağ Arama Kurtarma ekibi ve Köpekli Arama Kurtarma Derneği gibi STK’lar iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan tatbikat Akat Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi’nde bulunan boşaltılmış iki binada gerçekleştirilecek.

Beşiktaş’ta 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. yıl dönümü kapsamında deprem ve yangın tatbikatı düzenlenecek. İki gün boyunca sürecek olan tatbikatlar kapsamında arama kurtarma ekipleri ve yerel gönüllüler, alanlarda kurtarma istasyonları kurarak afetzedelere ulaşmaya çalışacak.

Enkaz alanında deprem sonrası oluşabilecek ikincil afetlerde doğal gaz patlaması sonrası oluşan yangın İstanbul İtfaiyesi tarafından söndürülecek. Afetzedeler, kurtarma ekipleri tarafından arınma işlemleri sonrası hastaneye sevk edilecek. 13 ve 14 Ağustos tarihlerinde Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi, No: 59-61 Beşiktaş adresinde bulunan boşaltılmış iki binada gerçekleştirilecek olan tatbikatta siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız.