Genel Haber Girişi : 23 Haziran 2022 12:43

Bayram bağışlarınız Darüşşafakalı öğrencilere gelecek oluyor!

Bayram bağışlarınız Darüşşafakalı öğrencilere gelecek oluyor!
159 yıldır, "eğitimde fırsat eşitliği" misyonuyla annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz öğrencilere ücretsiz 8 yıllık kolej düzeyinde eğitim imkanı sağlayan Darüşşafaka Cemiyeti, Kurban Bayramı?nda hayırseverleri desteğe davet ediy

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka, desteklerle yüzlerce çocuğun geleceğini aydınlatıyor.

 

159 yıldır eğitimle yaşamları değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti, bu bayram da eğitimin olmazsa olmaz olduğuna inananları bağış yapmaya davet ediyor. Kurban Bayramı’nda Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağış yapan hayırseverler, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, 1.000’e yakın öğrencinin nitelikli eğitimle geleceğe hazırlanmasına katkı sunabilecek. Öğrencilerinin et ihtiyacını yıl boyu yapılan adak bağışlarıyla karşıladığı için Kurban Bayramı'nda vekaleten kesimli kurban bağışı kabul edemeyen Darüşşafaka Cemiyeti'ne, annesi veya babası hayatta olmayan çocukların eğitimine destek olmak isteyen hayırseverler “bayram bağışı”nda bulunabiliyor. 

 

Öğrencilerin ihtiyaçları için harcanacak

Bu yıl bayram bağışı için önerilen tutar 1.750 TL olmakla birlikte hayırseverler, Darüşşafaka'ya dilediği tutarda bağış yapabiliyor. Yapılacak bağışlar, bugün Darüşşafaka Eğitim Kurumları çatısı altında eğitim alan, 1.000’e yakın öğrencinin başta eğitim olmak üzere beslenme, barınma gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak. 

 

Darüşşafaka’nın 1863 yılında bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara nitelikli eğitim olanağı tanıdığını belirten Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Bugün ülkemizin her köşesinden sınavla aramıza katılan, 1.000’e yakın çocuğumuza hem şefkatli bir yuva hem de çağın en ileri eğitim fırsatını hayırsever halkımızın ve kurumlarımızın desteğiyle sağlıyoruz. Çocuklarımız ortaokuldan başlayarak liseden mezun oluncaya kadar sekiz yıl boyunca okulumuzda tam burslu, yatılı, kolej seviyesinde eğitim alıyor. Üniversite eğitimleri boyunca da burs desteğimizi sürdürerek, 12 yıl boyunca çocuklarımızın eğitim hayatlarını destekliyoruz. Tıpkı bir ebeveyn gibi…” dedi.

 

Darüşşafaka’nın vekaleten kesimli kurban bağışı kabul edemediğini ifade eden Güleç, “Bununla birlikte bu özel dönemde öğrencilerimize bayram hediyesi olarak ‘eğitim’ vermek isteyen hayırseverler destekleriyle 159 yıldır yaşattığımız eğitimde fırsat eşitliğine güç katabilir.” diye görüşlerini dile getirdi.

 

Bağışlarınız için:  https://www.darussafaka.org/bagis/bayram-bagisi