Erzurum Haber Girişi : 18 Haziran 2022 21:20

Başkan Bingöl’den dikkat çekici uyarı: Ülkemizin iflas riski, bugüne dek görmediğimiz bir seviyede

Başkan Bingöl’den dikkat çekici uyarı: Ülkemizin iflas riski, bugüne dek görmediğimiz bir seviyede
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, ?Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır? diyen bir ekonomi yönetim anlayışının ülkeyi getirdiği noktanın iflasın eşiği olduğunu söyledi.

İktidarın insanların gözlerindeki ışığı söndürdüğünü belirten Bingöl, her gün akaryakıta yapılan zamlar yetmiyormuş gibi elektrik ve doğal gaza da zamlar yapıldığını ifade ederek ülkenin bir çöküşün eşiğinde olduğunu vurguladı. IMF verilerine göre Türkiye’nin dünya ekonomisindeki payının 1980 yılında yüzde 0,86 iken 2022 yılında bunun yüzde 0,67’ye düştüğüne dikkat çeken Bingöl, şöyle devam etti:

“Ülkemiz ekonomik ve finansal bir beka sorunuyla karşı karşıyayken, bizler dünya markası yaptığımız Turkish Airlines’ın nasıl yazılacağını tartışıyoruz. İktidar, boş işlerle uğraşıyor. Serbest piyasa adı altında herkes, kafasına göre bir fiyatlandırma yapıyor. İktidarın zam yapmaktan başka hiçbir icraatı kalmadı. Halkımız şaşkın ve çaresiz. Marketlerde gıda fiyatları, günde iki defa değişiyor. İpin ucu iyice kaçmış durumda. İnsanlar, akaryakıt zamları nedeniyle bir yerden bir yere gidemez oldular.

Kaygılıyız çünkü ülkemizin iflas riski, bugüne dek görmediğimiz bir seviyeye ulaşmış durumda. Çocuklarımızın yarınları tehdit altında. Ekonomik ve finansal bir beka sorunuyla karşı karşıyayız. Türkiye’nin kredi notu tarihin en kötü seviyesine indi. Türkiye’nin temerrüt, yani iflas riskini gösteren 5 yıllık CDS (Kredi Temerrüt Takasları) tam 836 baz puana çıktı.

Acilen tedbir almanın zamanı geldi, geçiyor. Bu işin şakası yok. Bunun sonu çok kötü olur. Perişan olur herkes. İnanın, Türkiye yaşanacak ülke olmaz. Çok pişman olunur ancak iş işten geçmiş olur.

Piyasanın ve ekonominin kontrolünü kaybeden iktidara göre ise her şey normal ve zamların tek sebebi de dış güçler ile muhalefet. İktidara göre aç kalan da yok. Bırakın insanların dertleriyle dertlenmeyi artık insanlarla dalga geçiliyor. Karşımızda öngörüsünü kaybetmiş bir yönetim var.

İnsanlar, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ekonominin başında olduğu dönemde kredi çeker araba alırdı, ev alırdı, düşük taksitlerde öderdi. Şimdi ise insanlar günlük ihtiyaçlarını karşılamak, yağ almak için kredi çekiyorlar. Krediyle ekmek alıyorlar. İnsanlar neredeyse içtiği çayın parasını kredi kartıyla ödemeye kalkıyor. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan yönetimindeki DEVA Partisi, ehil kadrolarıyla emaneti almaya hazır. Ekonomiden sağlığa, adaletten eğitime, insan hakları ve özgürlükten sanata kadar tüm dertlerin çözümü DEVA’dadır.”