Genel Haber Girişi : 24 Nisan 2023 20:10

BABACAN’DAN BAKANLIK AÇIKLAMASI

BABACAN’DAN BAKANLIK AÇIKLAMASI
BABACAN?DAN BAKANLIK AÇIKLAMASI ?Elâzığ?dan bir bakanımız olmasını arzu ederiz ama önceliğimiz seçimi kazanmak?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Elâzığ 3. Sıra Milletvekili adayı DEVA Partili Ahmet Yıldız’ın Kanal Fırat’ta katıldığı canlı yayına telefonla bağlanarak Elâzığlıların Yıldız’a destek vermesini istedi.

 

‘Ahmet Yıldız Bey’e destek bekliyorum’

Ahmet Yıldız’ın adaylığından mutlu olduğunu söyleyen Babacan, “Millet İttifakı olarak seçimlere hazırlanıyoruz. Ortak listelerle bu seçimlere giriyoruz. Ahmet Bey de DEVA Partisi’ni temsilen seçimlere girecek. Tüm Kanal Fırat izleticilerine selamlarımı iletiyorum ve Ahmet Yıldız Bey’e de desteklerini bekliyorum” dedi.

 

‘Önceliğimiz seçimi kazanmak, kabine sonra konuşulur. Henüz erken’

Programın sunucusu Furkan Dilaver, DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı’yı kastederek, “Elâzığ’da uzun yıllardır beklenilen bir bakanlık talebi var. Sayın Kılıçdaroğlu iki gün önce canlı yayınımıza bağlanarak sözünü yineledi, ‘Elâzığ’a bir bakanlık vereceğiz’ dedi. Bu bakanın kim olabileceği konuşuluyor, DEVA Partisi kontenjanından genel başkan yardımcınız olabileceği ifade ediliyor. Bu sözü sizden de alabilir miyiz?” diye sordu.

 

Babacan, soruyu “Şu anda birinci önceliğimiz seçimi kazanmak, tamamen buna odaklanmak zorundayız. Önümüzde hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimleri var. Her iki sandıkta da seçimi başarıyla tamamlamak istiyoruz. Seçimi bir alalım, ondan sonra kabinenin oluşması, görev dağılımı konuşulur. Bugün bunları değerlendirmek için henüz erken. Unutmayalım ki 81 vilayetimiz var, kabinede sadece 20 bakan olacak” diye yanıtladı.

 

‘Elâzığ’dan bakanımızın olmasını biz de arzu ederiz’

Babacan, “Elâzığ’a 20 yıldır bir bakan verilmemiş” sözleri üzerine, “Günü gelince hepsi konuşulur. Tabii ki Elâzığ’dan bir bakanımızın olmasını biz de arzu ederiz ama şu anda önemli olan seçimi kazanmak ve bu sistemin bir an önce değişmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.

 

‘Elâzığ’ın hak ettiği konut kalitesine ulaşmasını gönülden arzu ediyorum’

Deprem nedeniyle Elazığlılara geçmiş olsun dileklerini yineleyen Babacan, “Elâzığ’da çok sayıda hasarlı bina var. İl başkanımızdan aldığımız rakam binin üzerindeydi. Hasar tespit çalışmaları yapıldıkça sayı artıyor. Elâzığ’da yapılaşmanın, konutlarla ilgili hazırlıkların bir an önce tamamlanması gerekiyor. Zaten daha önceki Elâzığ depreminde çok yara almıştı, o yaraların sarılamadığını gördük. Elâzığ depreminin yaraları sarılamadan Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin Elâzığ’a çok olumsuz etkileri oldu. En kısa zamanda bu yaraların sarılması ve Elâzığ’ın hak ettiği konut kalitesine ulaşmasını gönülden arzu ediyorum. Çabamız bu yönde olacak.” diye konuştu.