Erzurum Haber Girişi : 09 Mayıs 2022 22:27

Ata Botanik Park Pislik içinde

Ata Botanik Park Pislik içinde
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde 350 dönümlük arazide Doğu Anadolu'daki ağaç, çiçek ve bitkilerden örneklerin toplandığı, farklı renk tonlarını içinde barındıran Atatürk Üniversitesi?ne ait Ata Botanik Parkı'nın son hali görenleri hayrete düşürdü.

erzurumsöz/ Özel- Erzurum'un Yakutiye ilçesinde 350 dönümlük arazide Doğu Anadolu'daki ağaç, çiçek ve bitkilerden örneklerin toplandığı, farklı renk tonlarını içinde barındıran Atatürk Üniversitesi’ne ait Ata Botanik Parkı'nın son hali görenleri hayrete düşürdü. 
 Park'ın son halini gören vatandaşlar, 150 bitki çeşidini içerisinde barındıran, tabiat ve fotoğraf çekiminde evlenen ve nişanlananların yanı sıra, mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerin tercihi olan Ata Botanik park'ın ilgililerince bakımdan geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptılar. 


Şehrin ihtiyaçlarını karşılayabilen içerik ve düzeyde olan Ata Botanik Park'ın çevre düzenlemesinin yapılarak ziyaretçilere yeniden açılması gerektiğine dikkat çeken  vatandaşlar , '' bu yerler Erzurumlulara doğal güzelliğiyle adeta görsel şölen sunan önemli alanlardır. Parkın rengarenk doğası ve güzelliklerini değerlendirmek isteyen ziyaretçilerin yanında düğün fotoğrafçılarının 'doğal stüdyo'' olarak kullandığı alanlardan biri olduğu için burası başlı başlı bir çevre değeridir.Mutlaka korunmalıdır'' diye konuştular.








 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.