Aşşığın çigi bene, tögi bene, gongasına da ortağam

Bizim Bizden başka dostumuz yok dercesine Erzurum Büyükşehir Belediye sporun dostu da bu ülkede yalnızca dadaşlardır. Erzurum’un insanıdır, taraftardır, eski yeni yönetim ve başkanlardır, Mavi Beyaz’a. ufak bir tökezleme geçiren bu takıma ve yönetime olumsuz konuşmak, surat asmak, sırt dönmek onu yalnız bırakmakta etik değildir.

Son 4-5 hafta oynanan maçlardaki oyun ve oyuncuların tutumu Dadaşları asla memnun etmemiştir. Geçen haftada, Erzurum insanının gönül hanesine koyduğu, sevgili gibi değer verdiği bir takımın sahadaki oyunu ve de oyun içinde sporcuların hırsı hiç bir dadaşı memnun etmemiştir.

Bugün Erzurum Büyükşehir Belediye sporun hakikaten büyük bir desteğe ihtiyacı vardır. Ne valisi ne belediye başkanı ne siyasilerinin bu kulüp üzerinden pirim yapma adına konuşmaları nede iş adamlarının birkaç lira ile bu takıma destek olduk sözleri bizleri tatmin eder.

Bu kulüpte hakikaten, sporcularının alacakları, maç başları ve primleri sokaklarda konuşulur hale gelince kötü, bu tip oyunbozanlığın sonundaki gelinen noktanın acısını sonunda çekecek olan bu yöneticiler, sporcular ve kulüptür.

Erzurum Büyükşehir Belediye spor 3 haftadır oynadığı maçları alsa idi, iyi bir yerde olacak idi ve onu oradan indirecek tek mercide ona karşı masabaşı oyunları yapacak olan “TFF ve hakemler” olacaktı ki, bu da en son düşünülecek karanlık düşünce idi. Mavi Beyazlı ekibin çoğu maçında sporcuların ilk yarıyı farklı mağlup kapattığı maçın ikinci devresine komik, isteksiz halleri ile başlamasına, erk olarak yetersiz olmalarına da kocaman soru işareti koymak gerekir.

Mantık işi değil bu oyun ve görüntüler. 

Beğenin ya da beğenmeyin, bu yönetimin başındaki isim, bu kulübe yüklü miktarda para veren, verdiklerini gizli tutan Erzurum ve Erzurum Büyükşehir Belediye spor için samimi bir düşünce içinde olan, bu kulüp için gecesini gündüzüne katan Erzurum için emek veren bir insan.

İşin iç yüzünü bilmeden dışarıdan bakıp, yorumlayarak bazı yaptıklarının yanlış olduğunu söylesek te, yaptıklarını verdiklerini yok saymak, kendimizi inkâr etmek kadar acı olur, haksızlık yapmadan, yanlışlardan dönmesi ve taraftarla Erzurum ile kucaklaşmasını sağlamak yukarıdakilerin işi. Başkanın değil.

Aslında sayın başkanın bugünlerde yapacağı çok güzel adımlar olabilir. Allah’ın bile kulunu her türlü yanlışında sevdiği, onun affettiği yaşamımızda, dün dostlukları kıskanılan insanların, beraber çalışan insanların, ortak paydası Erzurum Büyükşehir Belediye spor olan insanların bir araya gelip Erzurum için Erzurum Büyükşehir Belediye spor için bir yerde buluşmaları kadar güzel bir adım dan başka ne doğru iş olabilir ki?

Sayın Vekillerim, Erzurum dışında ikamet eden bürokratlarım, valim, belediye başkanım, siyasilerimizin de bu çorbada tuzu biberi olsa burada büyük Erzurumspor ailesini el ele bir araya getirecek adımlar atılsa, bu Erzurum için Erzurum Büyükşehir Belediye spor için kötümü olur?

Bence sayın başkana ve yönetime, kendi evimizde karşılaşacağımız Manisa maçında Erzurum’a ve Mavi Beyaz rengine gönül vermiş bizlerin, iş adamlarının, eski başkanların, siyasilerin dost eli uzatıp, beraber orada olalım demesinden daha güzel ne olur ve Manisa maçı ile atmak isteyeceğiz adımlarımızı tekrar atmak için ilk adım olsa sizce kötümü olur?

Yoksa öyle hariçten gazel okumakla atıp tutmakla, yerli yersiz eleştirmekle, olmuyor ,bu takım için hiçbir şey yapma sonra deki ‘’Aşşığın çigi bene, tögi bene, gongasına da ortağam’’,yok öyle yağma önce biz bize düşeni yapacağız sonrada, gerekirse eleştirimizi yapacağız.

 

Erzurum’un ve Erzurum Büyükşehir Belediye Sporun dostu Erzurum’ludur bunu unutmayalım.

Hakan Dikmen