Güncel Haber Girişi : 24 Kasım 2021 03:11

Amerika’da Nasıl Konut Sahibi Olunur?

Amerika’da Nasıl Konut Sahibi Olunur?
Amerika?da Konut Ve Ticari Gayrimenkul Kredisi Alabilirsiniz

Mortgage belirli bir limite kadar verilen temelde Amerika’da yerleşik insanların ev sahibi olmasını amaçlayan Amerikan devletinin desteklediği konut kredisidir. Belirli bir limitin üzerinde, konut dışında ve Amerika’da yerleşik olmayan kişiler devlet destekli mortgage kredisi alamaz. Piyasada bu kişilere mortgage kredisi muadili konut kredisi sunulmaktadır. Ancak bunlar devlet destekli kredi olmadığı için faiz oranları yüksektir.

Amerika’da Mortgage konut denilince diğer kredilerden en önemli farkı şudur: Bu mortgage konut kredileri devlet tarafından dolaylı veya doğrudan desteklenmektedir. Bu kredilerin riskleri kamu kurumları tarafından üstlenilmektedir. Bu nedenle bu kredilerin amacı Amerikan vatandaşlarını veya SSN numarası olan yerleşik kişileri ev sahibi yapmaktır. Bu nedenle bu kredilerin limiti vardır. Örneğin, 2021 yılı için mortgage kredi limiti 581 bin dolardır.

Bünyesinde 4 kişilik aileler için bu limit 685 bin doların üzerine çıkıyor. Eğer New York, California, New jersey gibi pahalı eyaletlerde yaşıyorsanız daha yüksek rakamda kredi kullanabilirsiniz. 4 kişilik aileler için bu rakam 1,5 milyon dolara kadar çıkıyor.

 

Match, Amerika’da Mortgage – Konut Kredisi Veriyor

Akdeniz Amerikan Ticaret Odası (MATCH), Amerika’da yetkili brokerları ile mortgage – konut kredisi hizmeti vermektedir. Konut kredi almak isteyen kişilerin Amerika’da işlemlerini yapmaya yetkilidir.