Sür Manşet Haber Girişi : 23 Nisan 2018 00:34

Ak Parti Erzurum'da Mevcut Vekillere yer verilecek mi ?

Ak Parti Erzurum'da Mevcut Vekillere yer verilecek mi ?
Ak Parti'de kimlerin Milletvekili listesinde yer alıp almayacağı merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Erken seçim kararının ardından gözler Ak Parti Erzurum'a çevrildi.

Ak Parti'de kimlerin Milletvekili listesinde yer alıp almayacağı merak konusu oldu.Her ne kadar kulislerde mevcut Milletvekillerinin Adaylık listesinde yer almayacağı söylentisi dolaşsa da son sözü Genel Merkez söyleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti Grup Toplantısında yıl sonuna kadar il teşkilatları, ilçe teşkilatları, belde teşkilatlarının tamamının güncelleneceğini söylemişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortada bir metal yorgunluğunun olduğuna dikkat çekmişti.Burdan yola çıkarak 2019'a dinamik ve genç bir ekiple yola çıkmak isteyen Ak Parti,Belediye Başkanlarında uyguladığı bu yöntemi Genel Seçime de yansıtacak mı ? Milletvekili Aday listesinde değişikliğe gidilecek mi ? soruları önümüzdeki günlerde yanıtını bulacak.

Ak Parti'de 27.Dönem Milletvekili Aday Adaylığı başvuru kayıt bürosu hazırlıkları devam ediyor.Milletvekili adaylığı için müracaat edecek olan devlet memurlarının 1 Mayıs´a kadar istifa etmesi gerekirken, kesin listenin ise YSK´ya 15 Mayıs tarihinde verileceği belirtildi.Muhtemelen Pazartesi gününden itibaren başlayacak Aday Adaylığı süreci için çok sayıda kişinin Parti'ye müracaat etmesi bekleniyor. Öte yandan Milletvekili Aday listesine girmek isteyen isimler çeşitli temaslarda bulunmaya başladı.

BELEDİYE BAŞKANLARI ADAY OLABİLİYOR

Milletvekili olan biri Belediye Başkanı olmak istediği zaman vekillikten istifa etmesi gerekmezken,Milletvekili olmak isteyen Belediye Başkanları istifasını verdikten sonra Milletvekili adayı olabilecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.