Sinema Haber Girişi : 25 Ekim 2022 15:13

10. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NDE “HARA” FİLMİNİN GÖSTERİMİ GERÇEKLEŞTİ!

 10. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NDE “HARA” FİLMİNİN GÖSTERİMİ GERÇEKLEŞTİ!
10. Boğaziçi Film Festivali?nin Ulusal Uzun Metraj Yarışma filmlerinden olan ?Hara?, sinemaseverlerle buluştu.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan “Hara” filminin ekibi, 24 Ekim Pazartesi günü AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşen gösterim sonrasında seyirciyle bir araya geldi. Söyleşiye filmin yönetmeni Atalay Taşdiken’in yanı sıra oyunculardan Aydın Orak ve filmin ekibi katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü ise sinema yazarı Gökşen Aydemir üstlendi.

 

İlk sözü alan yönetmen Atalay Taşdiken, 2015’te gazetede okuduğu bir röportajın filme ilham olduğunu söyledi. Sakat doğup uyutulması düşünülen Renk isimli atın, iyileşerek Gazi Koşusu’nu kazanmasının kendisini çok etkilediğini dile getiren Taşdiken, uzun bir hazırlık sürecinin ardından filme son şeklini verdiğini ifade etti.

 

Oyuncu seçimleri sırasında ilk olarak 13 yaşında ve at binen küçük bir kız çocuğu aradıklarını belirten Atalay Taşdiken, aradığı ismi Amerika’da bulma macerasını anlattı. Taşdiken, büyük bir çabanın ardından istedikleri oyuncuyu bulsalar da küçük kızın Türkçe bilmemesi dolayısıyla aylarca dil dersi aldığını kaydetti. 

 

Müzikleriyle de dikkat çeken filmiyle ilgili Taşdiken, “Arthouse filmlerde müzik konusu büyük bir risk olsa da ben seviyorum. Sinemanın işitsel yanı da var. Doğru şekilde kullanılan müziğe olumlu bakıyorum.” diyerek karşılık verdi. Ayrıca filmin müziklerini yapan Cihan Güçlü’ye “20-25 yıl önce toplanıp dağılan bir rock grubunun müziği nasıl olabilir sorusundan yola çıkalım.” dediğini belirtti.

 

Atalay Taşdiken’in yönettiği “Hara”, atlarla birlikte büyüyen Beste’nin, çiftliğin kapatılma kararına karşı dururken en sevdiği atın satılmasını ve aynı dönemde ailesinin de dağılmasıyla giderek zorlaşan hayatını konu alıyor.

Festival Biletleri Mobilet’te! 

10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 SinemasıAtatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ve kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet.com üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıca biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve festivale dair güncel haberlere www.bogazicifilmfestivali.com ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.

 

www.bogazicifilmfestivali.com

 

Facebook – Instagram ve Twitter: @bogaziciff